Mérgezőek a hamisított Sensodyne fogkrémek


Mérgező vegyszer nyomait találták a Sensodyne fogkrém hamis változatában Angliában.

A hamisítványokat többnyire piacokon adták el, nem boltokban- közölte a gyógyszerfelügyelettel foglalkozó angliai Medicines Regulatory Agency. A hamis tubusokon angol és arab betűk is szerepelnek, míg az eredeti fogkrémen kizárólag angol szöveg található az Egyesült Királyságban, írja a BBC News.

A Sensodyne gyártója, a GlaxoSmithKline közölte, hogy a hatóságok eddig 140 hamisítványt találtak, mellyel először egy bolhapiacon találkoztak Derbyshire-ben. A társaság elhatárolódott az ügytől.

A kérdéses vegyszer a diethylene glycol, amely leginkább májelégtelenséggel küzdő emberek és a gyerekek számára jelent veszélyt. Nem tudnak arról, hogy ezidáig bárkit is megmérgezett volna a fogkrém; és az összes tubust megsemmisítik.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Egyesült Államokban a közelmúltban hamis Colgate fogkrémeket találtak, melyek szintén mérgező hatásúak voltak, illetve az amerikai élelmiszerbiztonsági hivatal (FDA) felhívta a lakosok figyelmét, hogy ne vegyenek Kínából származó fogpasztát, mert azokban szintén mérgező anyagok lehetnek.

Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Egy szlovén franchise rárepül a magyar informatikusképzésreEgy szlovén franchise rárepül a magyar informatikusképzésre

Igazi buzzword lett az informatikushiány, így nem csoda, hogy egyre több cég száll be a képzésébe.

.
hirdetés
elrejt
 
.