Milliókba kerülnek az álomesküvőkA tűzijátékos, csokiszökőkutas kastélyos esküvő az idei nyár slágere, aki pedig valódi meghittségre vágyik, az a Karib-szigeteken fogad párjának örök hűséget. Az extrém megoldások még keveseket vonzanak, de a babonákat minden házasodó komolyan veszi. Mfor.hu körkép.

Csak róluk szól (Mfor.hu-montázs)

Néhány éve még egy drágább szálloda vagy étterem is exkluzív helyszínnek számított, ha esküvői rendezvényben gondolkodott egy fiatal pár. Mostanában viszont a kívánságok és lehetőségek széles tárházával találja szembe magát az esküvőszervező és az arra készülő egyaránt. Összeköthetjük életünket vízen, víz alatt vagy levegőben, de ha ragaszkodunk a szárazföldhöz, akkor sem kell megelégednünk a tradicionális helyszínekkel.

Trendi helyszínek és megoldások

Az idei évben igen népszerűek a klasszikus stílusú esküvők, amelyek helyszíne lehet akár kastély és tópart is. Azok körében, akik semmiképpen sem szeretnének elszakadni a főváros vonzáskörzetétől, kedvelt a ráckevei Savoyai Kastély vagy a Versegen található Fenyőharaszt Kastélyszálló - tudtuk meg Kristóf Noémitől, a Splendid Events rendezvényszervezőjétől.

Egyre rugalmasabbak a hivatalok

Az esküvői trendektől az anyakönyvvezetők és az egyházak sem tudják magukat függetleníteni. Kerületfüggő, hogy összeadja-e az anyakönyvvezető a párt szabad téren vagy ragaszkodik a házasságkötő teremhez. A kiszállás díja 10-15 ezer forint körül mozog. A papok ritkábban tesznek eleget az extrém kívánságoknak, a vidéki templomok esetében viszont jobbak a szervezők tapasztalatai.

Ha valóban maradandó élményre vágyunk és egy százfős násznépet egész éjszakán át szeretnénk szórakoztatni, a költségek akár a másfél-kétmillió forintot is elérhetik. Ez magában foglalja a vendégek elszállásolását is. Amennyiben azonban a pár egyéb extrákra, például tűzijátékra vagy egy mutatós jégszoborra is igényt tart, az árak még tovább emelkednek.

Az idei trendek közé tartozik a csoki-szökőkút, de olyan extrém kívánságokkal is gyakran találkozunk, mint például a galambröptetés, árulta el Kristóf Noémi. Ettől függetlenül a rendezvényszervezők számára nem az exkluzív kívánságok teljesítése jelenti a legnagyobb kihívást, sokkal inkább a hirtelen ötlettől vezérelt ügyfelek, akik csupán két-három hónappal a tervezett esküvői időpont előtt jelentkeznek.

Keveset spórolhatunk a saját kivitelezéssel

Azok, akik saját maguk próbálják koordinálni az eseményeket, gyakran ütközhetnek nem várt akadályokba, melyek miatt megalkuvásra kényszerülhetnek. Az esküvőszervezők kiépített kapcsolatrendszerüknek köszönhetően kedvezőbb áron jutnak hozzá a helyszínekhez és a kapcsolódó szolgáltatásokhoz.

A legtöbb rendezvényszervezőnél előzetes konzultációra is van lehetőség, melynek díja alkalmanként tízezer forint körül mozog. Az összeget azonban a legtöbb esetben csak akkor kell kifizetni, ha a pár később más módon vitelezi ki az esküvőt.
Egyre rugalmasabbak a hivatalok

Az esküvői trendektől az anyakönyvvezetők és az egyházak sem tudják magukat függetleníteni. Kerületfüggő, hogy összeadja-e az anyakönyvvezető a párt szabad téren vagy ragaszkodik a házasságkötő teremhez. A kiszállás díja 10-15 ezer forint körül mozog. A papok ritkábban tesznek eleget az extrém kívánságoknak, a vidéki templomok esetében viszont jobbak a szervezők tapasztalatai.

Akik nem tartanak igényt a teljes lebonyolításra, főként dekorációs, cukrász- vagy catering-szolgáltatásokban kérnek tanácsot, de a leggyakoribb mégis a full-service, azaz a teljes körű szervezés. Az esküvőszervező alkalmazásának elsősorban kényelmi okai vannak, de száz fő feletti vendégszám esetén kifejezetten ajánlott szakavatott "segítség" igénybevétele. Ekkora méretnél kevesen vállalják fel a szervezéssel járó fejfájást.

Az alvállalkozók koordinálásával járó macera és a "magunknak vagy a családnak tartjuk-e az esküvőt" dilemma sok párt arra készethet, hogy - szakítva a hagyományokkal - nem családi körben mondja ki a boldogító igent, hanem a világ egy távolabbi csücskében.

De van, aki pusztán az anyagi szempontokat veszi figyelembe: egy kéthetes karibi nyaralással összekötött esküvő semmivel sem kerül többe, mintha tűznyelőket vagy hattyúkat rendelnénk a kastélyos partira.

Álomhelyszínek: Karib-szigetek, Bali, Velence

Ugyan több utazási irodánál is foglalkoznak esküvői szolgáltatással, legtöbbjük megreked a csomagban árusítható programok ajánlatánál, amelyben sokszor még a hivatalos papírok megszerzése sincs benne. Így még indulás előtt érdemes tisztázni, valódi esküvőt köthetünk-e Bora Borán vagy csak egy olyan - igaz, felejthetetlen - ceremóniát rendeznek tiszteletünkre a tengerparton, amit itthon meg kell ismételnünk, ha hivatalosan is össze akarjuk kötni életünket kedvesünkkel.

Nyugodt szívvel ajánlja már gyakorlatban is bizonyított helyszíneit az Álomutak - Déli Park Utazási Iroda, amely hivatalos, itthon honosíttatható esküvőket szervez a világ eldugott pontjain. A cég vezetője, Salamon Péter a Karib-térségre esküszik, ott a legjobb ugyanis az ár-érték arány.

.

Olvasta már?hirdetés
Sok-sok évig álom marad még Orbánék céljaSok-sok évig álom marad még Orbánék célja

Belátható időn belül maga a kormány sem látja elérhetőnek az 5 millió foglalkoztatottat.

.
hirdetés
elrejt
 
.