Minőség és hatékonyság: logisztikai outsourcing a RábánálLogistik-Outsourcing a magyarországi Rábánál Baunatal, 2002. augusztus 7. "Az Outsourching, azaz a logisztikai szolgáltatások külsős cég kezébe való átruházás, a kelet-európai cégek körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend" - említette Werner Rudolph, a Rudolph Logistik Gruppe cégtársa és egyben ügyvezető igazgatója (Székhely: Baunatal, Nordhessen). "Szakemberek becslései szerint, míg Németországban az utóbbi években a teljes logisztikai bevételek outsourchingból származó része kereken egyharmaddal nőtt, Kelet-Európában is egy hasonló Boom figyelhető meg:" Példa értékű erre a fejlődésre, a komoly múltra visszatekintő, magyarországi Rába Rt., ahol a 2001-es év elejétől a logisztikai szolgáltatások külsős cég kezébe való helyezésének előnyeit használják ki.

Rába Járműipari Holding Rt. 1896-ban kezdte meg a személy- és teherszállításra alkalmas vagonok gyártását. Akkoriban a cég még a régi nevét: "Magyar Waggon és Gépgyár" viselte. A Rába Rt. a közel 100 éves múltjával mára már a legnagyobb tehergépjármű-technikai konszernné nőtte ki magát. A cég nyugat-magyarországi, Győrött található telephelyén, az 1997-es privatizáció óta, futóműveket, gépjárműveket és speciális járműveket gyárt. Így az elmúlt évben, a közel 6000 fővel működő cég, egy több mint 234 millió erós forgalmat bonyolított le.

A Rába felkészül a globális megmérettetésre

Az együttműködés a Rába és a DaimlerChrysler AG. között az elmúlt év végén kezdődött, célja: egy csúcstechnológiai teherautó széria kifejlesztése, ami mind katonai, mind civil célra is felhasználható. Ez a nemzetközi együttműködés egyértelművé teszi a Rába Rt. ügyvezető igazgatójának, Steiner Lászlónak a terveit, miszerint a cégnek, mint az autóipar egyik vezető beszállítójának, kell a nemzetközi piacon megjelennie, és helytállnia.

Annak érdekében, hogy ezen a nemzetközi megmérettetésen a Rába Rt. ereje teljében lehessen, ez idő tájt a konszernnél teljes átszervezés folyik. Az át-szervezés keretében a hangsúly természetesen, elsősorban a cég szakterületeire, mind a futómű, gépjárműalkatrészek és speciális járművek gyártására helyeződik. Az átalakítás, a logisztikai területek kiszolgálásának egyazon szolgáltató kezébe való átadásával is kiegészült. A Rudolph Logistik Csoport magyarországi leányvállalata, a Roudolph Logistik Kft. végzi a 2001-es év vége óta a Rába Futómű Kft. részére, a győri telephely csarno-kain belül, illetve csarnokai között történő komplett logisztikai kiszolgálást. A Rába Futómű Kft. 2.500 dolgozójával futóműveket készít teherautók, buszok és nemzetközi traktorgyártó cé-gek részére, mint például DaimlerChrysler, Caterpillar, Vol-vo és John Deere.

Folyamat-optimalizálás az outsourching segítségével

"Ennek az Outsourching-nak a pozitív hatásai kézenfekvőek", mondja Grämer László, a Roudolph Logistik Kft. ügyvezető igazgató helyettese. "A Rába számára így energia és tartalékok szabadulnak fel, melyek eddig a logisztikai folyamatokban kerültek felhasználásra. Ez-által a tényleges üzletágra, mely a futóművek fejlesztése és gyártása, nagyobb figyelem fordítható. Az Audi Hungária Motornál nyújtott logisztikai szolgáltatások során, olyan sokéves tapasztalatra tettünk szert, melyek birtokában a Rába logisztikai folyamatainak optimalizálásaiban megfelelően tudunk eljárni.


.

Olvasta már?hirdetés
Egy szlovén franchise rárepül a magyar informatikusképzésreEgy szlovén franchise rárepül a magyar informatikusképzésre

Igazi buzzword lett az informatikushiány, így nem csoda, hogy egyre több cég száll be a képzésébe.

.
hirdetés
elrejt
 
.