Nem kelt el az avemaros Szabó József Andrássy KúriájaEredménytelenül zárult a Naturland és Avemar kapcsán is ismert Szabó József érdekeltségébe tartozó tarcali Andrássy Kúria négycsillagos wellness-szálloda eladására kiírt pályázat.

A felszámoló Vectigalis Zrt. eredménytelennek nyilvánította az Andrássy Kúria Szálloda és Vendéglátóipari Kft. (AK) vagyonának értékesítésére kiírt pályázatot - tudta meg a Napi Gazdaság Varga Jenő felszámolóbiztostól. Egy ajánlat ugyan érkezett a nettó 2,7 milliárd forintos irányáron meghirdetett, közel ötezer négyzetméteres szállodaépület, udvar és 2500 négyzetméternyi egyéb terület, valamint a hozzá tartozó berendezések és felszerelések megvásárlására, de ez nem érte el a felszámoló által várt összeget. Sikeresen zárult viszont annak a 243 négyzetméteres parkolónak az eladása, amely fizikailag a szálloda melletti borászati feldolgozóüzemhez tartozik, azonban az AK tulajdonában maradt. A vevő a borászat, a szintén Szabó résztulajdonában lévő Andrássy-Szentkereszt Szőlészeti Kft. volt, amely a meghirdetett nettó 5 millió forintos irányáron tett ajánlatot. A felszámoló a napokban újra meghirdeti a szállodát, immár 20 százalékkal csökkentett áron. A jelenleg négycsillagos wellness-szállodaként működő tarcali ingatlanegyüttest a beépített, működést segítő berendezésekkel és felszerelésekkel együtt, de a közel 200 millió forint értékű lízingelt járművek, gépek és berendezések nélkül, továbbra is egyben kívánja értékesíteni a felszámoló.

A 2,5 milliárd forintból épült szállodát 2008 májusában adták át, az AK egyik tulajdonosa a Naturland és az Avemar kapcsán is ismert Szabó József vállalkozó. A felszámolás alatt lévő AK ellen több mint 2,5 milliárd forint értékben nyújtottak be követelést hitelezői. Földhivatali adatok alapján a CIB Banknak 1,15 milliárd forint értékben végrehajtási joga van az ingatlanon, amely - a tulajdoni lap tanúsága szerint - 2008 végén átkerült az AK-ból kiváló Hillfoot Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonába, majd egy év múlva ismét az AK-t jegyezték be tulajdonosként. Ezt azzal magyarázta Varga, hogy a felszámolás során sikerült elérniük, hogy az ingatlanok visszakerüljenek az AK vagyonába. A földhivatali adatokból az is kiderül, hogy a szálloda egykori kivitelezője, az FK-Raszter Építő Zrt. a generálkivitelezési szerződés alapján 352,8 millió forint erejéig jelzálogjoggal rendelkezik az ingatlanon.


Olvasta már?hirdetés
Valójában nem csökkent nagyot a hal ára, hiába az áfacsökkentésValójában nem csökkent nagyot a hal ára, hiába az áfacsökkentés

Tavaly decemberben 10 százalék felett drágultak a kopoltyúsok.

.
hirdetés
elrejt
 
.