Nem nagyon védhették Matolcsyék a forintot


A jegybanki tartalékok szintje több mint 2 éves csúcsra nőtt március végén.

Több helyen, többször felmerült, hogy a választások előtti napokban nem véletlenül erősödött a forint, és jött le a 310-315-ös tartományokból a 305-310 körüli szintekig. Elsősorban ellenzéki oldalon vélték úgy, hogy a Matolcsy György vezette jegybank besegített a forintnak(, és persze azon keresztül a kormánynak). Hogy így volt-e, azt a jegybank előzetes tartalékadataiból nem lehet megállapítani, de ha történt is forintvétel annak intenzitása minimális lehetett.

Az előzetes márciusi statisztika alapján ugyanis 36,2 milliárd euróra nőtt a nemzetközi tartalékok szintje, ami 2012 januárja óta a legmagasabb érték. A több mint kétéves csúcshoz persze a március közepi 3 milliárd dolláros kötvénykibocsátásra is szükség volt, hiszen az önmagában körülbelül 2,2 milliárd euróval növelte a tartalékokat.Viszont az előzetes adatok ennél nagyobb ugrást, egészen pontosan 2,4 milliárdosat mutatnak. Vagyis nemcsak a kötvénykibocsátás, hanem más tényezők, elsősorban az EU-források beáramlása is a tartalékok növekedése irányába mutatnak. 

A jegybank részéről történő, feltételezett forintvásárlás viszont a tartalékok csökkenését okozta volna. Így vagy egyáltalán nem volt választási forintvásárlás, vagy ha volt is, akkor annak mértéke mindenképpen kisebb volt, mint az EU-források beáramlása márciusban.

mfor.hu
Ajánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Olvasta már?

A banki betétekre csak egy-egy akció erejéig lehet érzékelhető kamatot kapni, de az sincs jobb helyzetben, aki 3 vagy 12 hónapos dkj-ba tette a pénzét. Óhatatlan, hogy ilyenkor mindenki elkezdi keresni a tuti befektetést.

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

.
hirdetés
elrejt
 
.