Olcsó a téli ruha a meleg miattA meleg téli időjárás az egész európai ruházati piacra hatott: az előzetes hírek szerint meglehetősen kevés téli holmi fogyott. Ha január végén vagy februárban köszönt be a hideg, akkor várhatóan tovább tartanak majd a nagy leértékelések, írja a Napi Gazdaság.

Rendszerint karácsony után, december 27-én kezdődik Ausztriában a parndorfi outletben a téli leértékelés, idén azonban a meleg miatt már december 16-án megkezdődött az árleszállítás. A hírek szerint az enyhe idő megviselte az európai ruházati piacot, a téli konfekcióból csak kis mennyiségben tudtak eladni a kereskedők. Hasonló a helyzet Magyarországon is, a téli választéktól roskadoznak az üzletek polcai, pedig "normális esetben" ilyenkor már a tavaszi kollekcióval kezdik megtölteni a kiürült boltokat.

Helyenként idén is megjelent már a tavaszi választék, de inkább csak mutatóba, jellemzően még kivárnak a kereskedők, abban bízva, hogy egy esetleges februári hidegben értékesíthetik - akár alacsonyabb áron is - a téli készletek egy részét. A leárazások itthon karácsony után kezdődtek, de az igazi dömping január első hetében indult a plazákban, szinte mindenütt 30-50-70 százalékos árvágással.

Ami nem jó a belvárosi kereskedőknek, az jó lesz az outleteknek. Szebenyi Miklós, a Premier Outlet ügyvezető igazgatója szerint azzal kell számolni, hogy a következő téli szezonban jelentős mennyiségű és bő választékú kollekció érkezik majd az ottani márkaboltokba, nyilvánvalóan olcsón, írja a Napi Gazdaság.

Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Sok-sok évig álom marad még Orbánék céljaSok-sok évig álom marad még Orbánék célja

Belátható időn belül maga a kormány sem látja elérhetőnek az 5 millió foglalkoztatottat.

.
hirdetés
elrejt
 
.