Reggeli gondolatokZsiday Viktor Zsiday Viktor
alapkezelő

Kevés olyan részvényindex van, amelyik pluszban van idén. A BUX közöttük van (egyébként Shanghai és az S&P is pluszos, és nagyon sok mínuszos van). Nem szoktam a BUX indexszel foglalkozni mert illikvid, nehezen kereskedhető, stop alkalmazása gyakran nem megy, nagyok a gap-ek időnként, egyszóval nem alkalmas kockázatkezelésre. Azonban a jelenség sok mindent elárul, különösen ha hozzávesszük a kötvények és a forint idei eléggé stabil teljesítményét is.

A magyar eszközök idén kifejezetten erősek, veszik őket. Mi ennek az oka? Idén januárra komoly pesszimizmus bontakozott ki, a kormányzati gazdaságpolitika kiszámíthatatlannak tűnt, a CDS-ek az égbe mentek (még 3 hónapja is a 10 legkockázatosabb ország között voltunk!!!), és mindenki félt ezektől az eszközöktől. (Lásd: ) Ebben a helyzetben elég volt némi javulás, annak bejelentése, hogy az állam megígérte, hogy "jó lesz", az adósságot csökkenti és stukturális reformokat hajt végre, s még komolyabb konkrét cselekvés ellenére is elkezdték egy kicsit jobban szeretni Magyarországot. Úgy tűnik ez tartós lehet, a hazai eszközök továbbra is felülteljesíthetnek, ahogy egyre többen kezdenek el bízni benne, hogy a helyzet talán mégsem olyan rossz...

A másik érdekesség ami ma reggel eszembe jutott, ezzel kapcsolatos:

http://www.bloomberg.com/news/2011-03-21/buffett-says-less-sure-about-outlook-for-apple-than-coca-cola.html

Már régóta gondolkodtam azon (2000-ben is így véltem, ezért is shortoltam a Nasdaq-ot, sajnos túl korán...), hogy a tech cégeknek jóval alacsonyabb mutatóinak (pl. P/E) kellene lenni mint a standardoknak, mert rövidebb az életciklusuk, és pár negyedév alatt teljesen megváltozhatnak a kilátásaik. Hol van a Nasdaq 4 lovasa amely a 99-2000-es bullt vezette???(Four horsemen of the Nasdaq: CSCO, EMC, SUNW, a negyedik nem jut eszembe javítás Vakmajom kollégától:INTC, ORCL:). Mi lett a Blackberry-vel? az IPhone 2 év alatt teljesen elsöpörte, a RIMM részvénye a 2008as csúcs felén sincs. Hihetetlen gyorsak a változások, és ezért még a gyorsan növekvő cégek sem érdemelnek meg olyan magas mutatókat mint gondolnánk.

Mit mond erre Buffett?

"Coca-Cola, based in Atlanta, is “very easy for me to come to a conclusion as to what it will look like economically in five or 10 years, and it’s not easy for me to come to a conclusion about Apple,” he said.

Hirdetés

Vezetékes és vezeték nélküli telefonok, irodatechnika, nyomtató kellékek. Nézzen szét az mfor.hu irodaszer áruházában!

Japán, svájci és német gyártmány vezetékes és vezeték nélküli készülékek. Panasonic, Gigaset, Swissvoice telefonok nagy választékban!

További ajánlataink:
Másolópapírok, borítékok, Etikettcímkék, Nyomtatási kellékanyagok, Iratrendezők, Gyorsfűzők, Írószerek, Higiéniai termékek

.
Olvasásra ajánljuk!
.
hirdetés
Hatalmas összeg ragadhat bent a SZÉP-kártyákonHatalmas összeg ragadhat bent a SZÉP-kártyákon

Még 1,8 milliárd forint szerepel a kártyákon a 2013. évi befizetésekből.

.
hirdetés
elrejt
 
.