Reggeli gondolatokZsiday Viktor Zsiday Viktor
alapkezelő

Kevés olyan részvényindex van, amelyik pluszban van idén. A BUX közöttük van (egyébként Shanghai és az S&P is pluszos, és nagyon sok mínuszos van). Nem szoktam a BUX indexszel foglalkozni mert illikvid, nehezen kereskedhető, stop alkalmazása gyakran nem megy, nagyok a gap-ek időnként, egyszóval nem alkalmas kockázatkezelésre. Azonban a jelenség sok mindent elárul, különösen ha hozzávesszük a kötvények és a forint idei eléggé stabil teljesítményét is.

A magyar eszközök idén kifejezetten erősek, veszik őket. Mi ennek az oka? Idén januárra komoly pesszimizmus bontakozott ki, a kormányzati gazdaságpolitika kiszámíthatatlannak tűnt, a CDS-ek az égbe mentek (még 3 hónapja is a 10 legkockázatosabb ország között voltunk!!!), és mindenki félt ezektől az eszközöktől. (Lásd: ) Ebben a helyzetben elég volt némi javulás, annak bejelentése, hogy az állam megígérte, hogy "jó lesz", az adósságot csökkenti és stukturális reformokat hajt végre, s még komolyabb konkrét cselekvés ellenére is elkezdték egy kicsit jobban szeretni Magyarországot. Úgy tűnik ez tartós lehet, a hazai eszközök továbbra is felülteljesíthetnek, ahogy egyre többen kezdenek el bízni benne, hogy a helyzet talán mégsem olyan rossz...

A másik érdekesség ami ma reggel eszembe jutott, ezzel kapcsolatos:

http://www.bloomberg.com/news/2011-03-21/buffett-says-less-sure-about-outlook-for-apple-than-coca-cola.html

Már régóta gondolkodtam azon (2000-ben is így véltem, ezért is shortoltam a Nasdaq-ot, sajnos túl korán...), hogy a tech cégeknek jóval alacsonyabb mutatóinak (pl. P/E) kellene lenni mint a standardoknak, mert rövidebb az életciklusuk, és pár negyedév alatt teljesen megváltozhatnak a kilátásaik. Hol van a Nasdaq 4 lovasa amely a 99-2000-es bullt vezette???(Four horsemen of the Nasdaq: CSCO, EMC, SUNW, a negyedik nem jut eszembe javítás Vakmajom kollégától:INTC, ORCL:). Mi lett a Blackberry-vel? az IPhone 2 év alatt teljesen elsöpörte, a RIMM részvénye a 2008as csúcs felén sincs. Hihetetlen gyorsak a változások, és ezért még a gyorsan növekvő cégek sem érdemelnek meg olyan magas mutatókat mint gondolnánk.

Mit mond erre Buffett?

"Coca-Cola, based in Atlanta, is “very easy for me to come to a conclusion as to what it will look like economically in five or 10 years, and it’s not easy for me to come to a conclusion about Apple,” he said.

Ajánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Olvasta már?

A banki betétekre csak egy-egy akció erejéig lehet érzékelhető kamatot kapni, de az sincs jobb helyzetben, aki 3 vagy 12 hónapos dkj-ba tette a pénzét. Óhatatlan, hogy ilyenkor mindenki elkezdi keresni a tuti befektetést.

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

.
hirdetés
elrejt
 
.