Tippek a milliomossá váláshozMindenki a leggazdagabbak titkait keresi, pedig a milliomosok, milliárdosok közül csak kevesek gazdagodnak meg forradalmi találmányoknak vagy szenzációs termékeknek köszönhetően. A többség szisztematikusan építi cégét, karrierjét, és alkalmazza az alábbi mindennapos praktikákat.

Legyen saját hírfolyama!
Legyen saját hírfolyama!

Állítsa be a napi.hu, a portfolio.hu, a vg.hu és az mfor.hu híreit egy hírfolyamba". Vagy amit Ön szeretne a több mint 100 hírforrásból!

mfor.hu hírmustra

Mindenki nem válhat milliárdossá, ám az sem szükségszerű, hogy minimálbérért kelljen gürcölni egy életen át. Mindenkinek van lehetősége arra, hogy növelje bevételeit és csökkentse kiadásait, amivel előrébb léphet. Íme néhány ötlet a Kiplinger magazintól, amivel anyagi helyzetünket javíthatjuk.

Kitűnni a tömegből

Legyen akár vállalkozásunk, vagy dolgozzunk alkalmazottként, megvan a lehetőségünk, hogy tegyünk a céljainkért. Próbáljunk kitűnni a többiek közül, vállalkozóként akár ár, akár a termékstruktúra, akár minőség tekintetében. Ha valahol dolgozunk, próbáljunk speciális tudásra szert tenni, egy terület szakértőjévé válni.

Merjünk alkudni

Sokan egy-egy ajánlatot kész tényként fogadnak el, pedig némi rugalmasságot akár fizetések, akár üzleti tárgyalások során el lehet érni. Egy amerikai felmérés szerint akik az első munkahelyük megszerzésekor alkudoztak a jövedelmükről, a nyuszi társaiknál 7 százalékkal többet tudtak kicsikarni a munkaadókból.

Mennyibe kerül a munka?

Mind a munkaadók, mind a munkavállalók számára fontos információt jelent, hogy adott pozícióban milyen fizetéseket lehet elérni a piacon. Már Magyarországon is több ilyen adatbázis létezik, ahol bárki megnézheti mennyire alul-, vagy túlfizetett. Aztán jöhet az újabb alkudozás…

Tervezz előre

Bármelyik oldalon legyünk is, mindig érdemes előre gondolkodni, figyelni a piaci folyamatokat. Így a kellő időben tudunk reagálni, és nem csak sodródni az eseményekkel. Cégtulajdonosként az előrelátás segíthet új piacok, termékek sikerre vitelében, míg munkavállalóként időben válthatunk, léphetünk előre a ranglétrán.

Tartalékoljunk

Mindegy, hogy vállalkozók vagy alkalmazottak vagyunk, feszes költséggazdálkodás nélkül nehéz előrelépni. Ha nem nézzük meg mire mennyit adunk ki, egyáltalán szükségünk van-e az adott termék vásárlására, vagy szolgáltatás igénybe vételére könnyen előfordulhat, hogy két kézzel szórjuk a nehezen megkeresett pénzünket. A felesleges kiadások megelőzése pedig lehetőséget teremt, hogy tartalékokat halmozzunk fel, ami akár egy jó befektetés, akár egy nehéz időszak átvészelésére lehetőséget teremt.

Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Sok-sok évig álom marad még Orbánék céljaSok-sok évig álom marad még Orbánék célja

Belátható időn belül maga a kormány sem látja elérhetőnek az 5 millió foglalkoztatottat.

.
hirdetés
elrejt
 
.