Tovább fejleszti gyártását a Magyar CukorTovábbra is hosszú távon kíván cukorrépából cukrot termelni Magyarországon a Magyar Cukor Zrt., az osztrák Agrana-csoport tagja.

A vállalat által átvett cukorrépáért a mezőgazdasági termelők idén tonnánként 6,6 euró uniós és négy euró kormányzati támogatásra is számíthatnak, amelyek az alap-átvételi árral és a prémiumokkal együtt 42,5 euró jövedelmet biztosítanak a gazdaságoknak, emeli ki a közlemény.

A Magyar Cukor Zrt. cukortermelését kaposvári gyárába koncentrálja, amely az egyetlen megmaradó cukorgyár Magyarországon. A cég stabilizálni kívánja az üzem kapacitását, amely így képes a vállalat 105 ezer tonnás cukorkvótájának megfelelő mennyiségű cukor legyártására.

Az Agrana az elmúlt években jelentős beruházással napi ötezer tonnáról hétezer tonnára emelte a kaposvári üzem feldolgozókapacitását. Ezen kívül a gyárban olyan biogázüzemet létesítettek, amely a cukorrépaszeletből előállított biogáz révén részben függetleníti a gyár energiaellátását a földgáztól.

Az Agrana közel húsz éve van jelen a magyar élelmiszeripar három különböző szegmensében (cukorgyártás, keményítő-, etanol-előállítás és gyümölcsfeldolgozás). Szakmai befektetőként az Agrana stratégiai célja mindig is termelőüzemeinek fenntartása és fejlesztése volt.

Menedzsment Fórum 


Olvasta már?Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Sokkal jobb orvosi ellátást kaphatnának a magyar munkavállalók
Mitől emelkedhetnek a KGFB-díjak

A kgfb esetén az autósok többségében elégedettek a biztosítók szolgáltatásaival. Most azonban felmerült a módosítási igénye, ami gondot okozhat.

.
hirdetés
elrejt
 
.