Új ajánlatot tett az Air France-KLM az Alitalia dolgozóinak


Az Air France-KLM gőzerővel dolgozik azon, hogy felvásárolja az olasz Alitalia légitársaságot, most a dolgozói szakszervezeteknek tettek újabb ajánlatot. Az új tervek szerint továbbra is 2100 dolgozó állása szűnne meg, csak az egyes szervezetek között változtatták az arányokat.

Az új ajánlat szerint 1500 állás szűnne meg az Alitalia olaszországi állományából, további száz embertől válnának meg a külföldi vállalatoknál, míg a korábban kiszervezett földi személyzetből ötszázan nézhetnének új munka után.

Jean-Cyrill Spinetta, az Air France-KLM vezetője kijelentette: többet nem tudnak tenni, ragaszkodnak a 2100 fős leépítéshez, ugyankkor egyetlen dolgozót sem hagynak magára. A tervek szerint az Alitalia flottája 37 személy- és 3 teherszállító járműre csökkenne, ezeket három csomópontra - Rómára, Párizsra és Amszterdamra - koncentrálnák. Az Air France-KLM célja, hogy 2009-re nyereséges legyen az Alitalia.

Péntek délelőtt a milánói tőzsdén felfüggesztették a kereskedést az Alitalia részvényeivel, mert azok több mint 15 százalékot estek az átvételi huzavona nyomán.

Az eredeti ajánlatot még húsvét előtt utasították ela  dolgozók, akik azt is nehezményezik, hogy a milánói reptér helyett ezentúl Róma lenne az Alitalia olaszországi központja. Az olasz kormány már jóháhagyta a felvásárlást, de szeretné, ha március végéig a szakszervezetekkel is megegyezne az Air France-KLM.

MTI/Menedzsment Fórum 


Olvasta már?hirdetés
Megizzasztja még a befektetőket a BitcoinMegizzasztja még a befektetőket a Bitcoin

Nehéz helyzetbe hozhatja a Bitcoin azokat a befektetőket, akik emelkedést várnak, és azokat is akik összeomlást.

.
hirdetés
elrejt
 
.