Mercedes buszokat vett a Tisza VolánHét darab Mercedes-Benz Conecto típusú városi, alacsony padlós, és öt darab a helyközi közlekedésre használható Volvo Alfa Regio típusú autóbuszt vásárolt a Tisza Volán - ezeket pénteken mutatták be a sajtó képviselőinek Szegeden.

Legjobb Főnök 2007
Legjobb Főnök 2007

Ki legyen 2007 legjobb főnöke?
Ismerje meg a jelölteket, nyilvánítson véleményt Ön is! Szavazzon!

Szeri István, a cég vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a városi tömegközlekedésben vállalták, hogy a buszok átlagéletkorát tíz év alá szorítják 2009 év végére, ezek a beszerzések ezt szolgálják. Az idén további kilenc darab Mercedes busz érkezik, valamint újabb kilenc jövőre. Ezzel a huszonöt járművel teljesítik a vállalást. Így nemcsak az átlagéletkort és a műszaki képességet növelik meg, hanem a járműpark minőségét is, hiszen a régi, elavult járműveket ki tudják selejtezni.

A helyközi közlekedésben a svéd-magyar Volvo Alfa Regiok állnak munkába, amelyekkel nagyon elégedettek Szegeden. Ezeket szintén közbeszerzési pályázat útján szerezték be - mondta a vezérigazgató.

Összesen 412 darab autóbuszt üzemeltet a Tisza Volán. Ahhoz, hogy az átlagéletkort tartani tudják, évente a helyközi vonalon 8-10, a helyi közlekedésben 5-6 autóbusz évenkénti cseréje szükséges.

A városi tömegközlekedési járműveket lízingelik, a buszok ára 49 millió forint plusz áfa, a később érkező csuklós buszoké hatvanmillió forint fölött lesz. A Volvo buszokat viszonylag kedvezően tudták beszerezni, azok 46 millió forintba kerültek.

Szeri István az MTI kérdésére elmondta: sajnálatos módon az utasok száma az utóbbi időben csökken, de ez egy európai trend. Ahogy nő ugyanis az egyéni közlekedési lehetőség, úgy a közösségi csökken.

A helyközi közlekedésben minimális a csökkenés, a Szeged városi közlekedésben azonban jelentősebb volt 2007-ben - tette hozzá a cégvezető, aki reméli: ez megváltozhat, mert egy ekkora volumenű városban nincs más út, mint a közösségi közlekedés használata.

Magyarországon az utazók 40 százaléka választja a közösségi közlekedést és hatvan százalékuk az egyénit, Szegeden ez az arány kicsit jobb, 50-50 százalék - mondta Szeri István.

MTI/Menedzsment Fórum 


Olvasta már?hirdetés
Megizzasztja még a befektetőket a BitcoinMegizzasztja még a befektetőket a Bitcoin

Nehéz helyzetbe hozhatja a Bitcoin azokat a befektetőket, akik emelkedést várnak, és azokat is akik összeomlást.

.
hirdetés
elrejt
 
.