Válságkezelés és kríziskommunikáció az interneten


A pr egyik legfontosabb területe a válságkezelés és kríziskommunikáció. Az internet a korábbinál sokkal gyorsabbá tette az információáramlást, így az online pr szerepe felerősödhet a problémák kommunikációja során.

A Global PR Blog Week negyedik napjának előadásai az online csatornák szerepét elemezték a válságkezelés és kríziskommunikáció során.

John Cass (PR Communications) - "Most már túl késő" c. könyv - vélemény

John, a válságkezeléssel és kríziskommunikációval foglalkozó Gerald Baron könyvet, a "Most már túl késő van"-t értékeli. Ha már online pr-ről beszélünk, különösen értékes az a rész, mely a válság kommunikációját előkészítő fázissal foglalkozik, mint az automatizált telefonhívások, vállalati website és e-mail template-ek (minták) előkészítése kríziskommunikációra. A cikk rövid, de a könyvet sem szabad kihagyni!

A teljes cikk és a megjegyzések angolul

Don Crowther (101PublicRelations.com) - A kríziskommunikációs terv hét része, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni

1. Lista a válságkezelési team tagjairól
2. A kulcsfontosságú menedzserek, a szóvivők, és a team többi tagjának elérhetőségi információi.
3. Legfontosabb (tényszerű) információk a vállalatról, egyes részlegeiről, régiós (leány)vállalatról termékekről és szolgáltatásokról
4. A menedzserek bemutatása, önéletrajzok
5. Másolatok a vállalat, részleg, termékek és szolgáltatások logóiról, minta sajtóközlemény és beszkennelt vezérigazgatói aláírás
6. Előre előkészített potenciális K/V (kérdések-válaszok)
7. Elérhetőségi információ minden szükséges médiakapcsolatról

A fenti, rövid tanácsok mellett Don a következő olvasmányt is ajánlja: "Crisis Communication Planning: Organizing and Completing, A Plan That Works" címmel.

A teljes cikk és a megjegyzések angolul

Kevin Dugan (Strategic PR) - Martha Stewart ügy

Kevin Dugan egy igen bonyolult, illegális részvény ügybe keveredett sikeres hölgy válságkommunikációjáról, Martha Stewart saját Martha Talks c. blogjáról és még sok egyébről ír ebben az igen tanulságos cikkben. Aki nem ismeri a Martha Stewart ügyet, az tájékozódhat a CNN összefoglalójából.

A teljes cikk és a megjegyzések angolul

Jim Horton (Online PR) - Válság alatti blogging

Tanárom, mentorom, tanácsadóm és barátom James L. Horton a Robert Marston And Associates ügynökségi ügyvezetői pozíciója, online-pe.com website üzemeltetése és az egyetemi előadások mellett, kríziskommunikációs témáról blogot is ír online-pr.blogspot.com címmel. Jim olyan ügyfeleknek dolgozott, mint a Toshiba, a Sony, a Spencer Stuart, a KPMG, a Peat Marwick and Coopers & Lybrand, vagy a The Home Depot.

A mostani cikke jelenlegi munkájáról, egy válságkezelésről szól, ahol más eszközök mellett, a vállalati blog technikát is használja. Nagyon jó szakmai cikk és értékes megjegyzések elismert szakértőktől. Kötelező olvasmány!

A teljes cikk és a megjegyzések angolul

.

Olvasta már?hirdetés
Valójában nem csökkent nagyot a hal ára, hiába az áfacsökkentésValójában nem csökkent nagyot a hal ára, hiába az áfacsökkentés

Tavaly decemberben 10 százalék felett drágultak a kopoltyúsok.

.
hirdetés
elrejt
 
.