Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / GDP

2015. október 7. 11:37:59Makró
Tállai: a gazdaság teljesítménye elérte a válság előtti szintet
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára szerint Magyarország kiemelkedő gazdasági teljesítményt mutatott 2014-ben, a bruttó hazai össztermék növekedési üteme 3,7 százalékra gyorsult, így a gazdaság teljesítménye elérte a válság előtti szintet.
.
2015. október 6. 19:19:59Makró
Kivételesen egyetért az IMF és a magyar kormány
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormány előrejelzése gyakorlatilag megegyezik - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán annak kapcsán, hogy az IMF erre az évre 3, jövőre pedig 2,5 százalékos gazdasági bővülést prognosztizál Magyarországon.
.
2015. október 6. 16:16:59Makró
IMF: a vártnál jobban nő idén a magyar GDP
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) javította az idei és jövő évi magyar GDP-növekedési prognózisát őszi előrejelzésében.
.
2015. október 2. 15:22:59Makró | Vállalatok
Megússza nagy baj nélkül a gazdaságunk a VW-botrányt?
Londoni pénzügyi elemzők szerint a Volkswagen német járműipari csoport teszteredmény-hamisítási botrányának valószínűleg csak korlátozott hatása lesz a magyar és a többi közép-európai EU-gazdaságra. A JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének elemzői a felzárkózó térség kilátásairól összeállított, pénteken ismertetett negyedéves előrejelzésükben kiemelték, hogy az autóipar adja a magyar ipari termelés 20-22 százalékát, az export 10 százalékát, és a magyar hazai össztermék (GDP) 4 százalékát.
.
2015. szeptember 28. 20:16:59Makró
IMF: a világgazdaság élénkül, de a növekedés üteme gyengül
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) valószínűleg csökkenti a világgazdaság idei és jövő évi növekedésére vonatkozó előrejelzését - figyelmeztetett Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója a Les Échos című francia gazdasági újságnak adott nyilatkozatában.
.
2015. szeptember 27. 18:28:59Makró | Vállalatok
Botrány árnyékában jött el az új világ
Botrány árnyékában jött el az új világÚj világ köszöntött a héten a bankrendszerre, Matolcsyék a héten ismét főszerephez jutottak, miközben nemzetközi fronton egyre nagyobb hullámverést idézett elő a Volkswagen-botrány. Az mfor.hu heti összefoglalója.
.
2015. szeptember 27. 08:16:59Makró
UniCredit: Közép-Európa sikeresen vészelte át a piaci viharokat
UniCredit: Közép-Európa sikeresen vészelte át a piaci viharokatA közép- és kelet-európai devizákat és eszközárakat – ellentétben a többi feltörekvő piaci országgal – alig érintették az elmúlt időszak viharai, ami a feltörekvő piaci befektetők számára egyfajta menedékké változtatta a régiót, derül ki az UniCredit csoport negyedéves elemzéséből.
.
2015. szeptember 25. 16:43:59Makró
Gyorsult az amerikai gazdaság
A végleges adatok szerint a korábban becsült 3,7 százalék helyett éves szinten 3,9 százalékkal nőtt az Egyesült Államok nemzeti összterméke (GDP) a második negyedévben - közölte pénteken az amerikai kereskedelmi minisztérium.
.
2015. szeptember 24. 11:22:59Makró
Jövőre megérzi a GDP az NHP kivezetését
Jövőre megérzi a GDP az NHP kivezetésétUgyan a következő időszakban a magyar gazdaság növekedésének üteme meg fogja haladni az EU-átlagét, jövőre átmeneti visszaesést okozhat a finanszírozási lehetőségek szűkülése, hangzott el az MNB legfrissebb Inflációs jelentését bemutató tájékoztatón.
.
2015. szeptember 22. 16:04:59Makró
Visszatért az MNB a márciusi véleményéhez
Visszatért az MNB a márciusi véleményéhezA kamatdöntésről szóló jegyzőkönyvvel együtt a szeptemberi inflációs jelentés GDP-re és inflációra vonatkozó prognózisait is közzétette.
.
2015. szeptember 21. 16:22:59Makró | Vállalatok
Kevésbé nőhet jövőre a szlovák gazdaság
Jelentősen rontott Szlovákia jövő évi GDP-növekedésével kapcsolatos előrejelzésén a pozsonyi pénzügyminisztérium, amely az idei évre vonatkozó becslésén ugyanakkor nem változtatott.
.
2015. szeptember 20. 10:46:59Makró | Vállalatok
Közel 15 százalékkal zsugorodott az ukrán gazdaság
Az ukrán gazdaság 14,6 százalékkal zsugorodott a második negyedévben éves szinten a statisztikai hivatal végleges számításai szerint. Az adat minimálisan jobb az előzetes adatokban szerepelt 14,7 százaléknál.
.
2015. szeptember 16. 14:37:59Makró
Kína és Brazília miatt romlottak a világgazdaság kilátásai
Romlottak a világgazdaság kilátásai az elmúlt hónapokban, elsősorban Kína és Brazília gazdaságának lassulása miatt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán közzétett időközi gazdasági előrejelzése szerint - mondta az MTI-nek Cséfalvay Zoltán, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) állandó magyar képviseletének vezetője.
.
2015. szeptember 16. 05:25:59Makró
Valamit tudhat Orbán az idetelepülő cégekről
Valamit tudhat Orbán az idetelepülő cégekrőlBár még mindig nagyon messze vagyunk a kormány iparosítási céljaitól, a legfrissebb adatok alapján felcsillant némi remény, hogy Orbánék nem csak a levegőbe beszéltek.
.
2015. szeptember 11. 08:46:59Makró
Moody's: akkor lesz felminősítés, ha tartósan nő a magyar gazdaság
A magyar gazdaság tartós növekedése és a gazdaságpolitika stabilitása esetén javulhat Magyarország államadós-besorolása - áll a Moody's Investors Service pénteken Londonban ismertetett országelemzésében.
.