Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Fizetések

2015. november 27. 13:31:59Makró
Minimálbér: 6 éve nem voltak ilyen szűkmarkúak a munkaadók
Minimálbér: 6 éve nem voltak ilyen szűkmarkúak a munkaadókTovábbra sem született megállapodás a jövő évi minimálbérről és a garantált bérminimumról a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) - írja az MTI.
.
2015. november 25. 19:37:59Személyes pénzügyek
A magyarok felénél beüt a krach, ha váratlan kiadás jön
A magyarok felénél beüt a krach, ha váratlan kiadás jönA magyarok közel fele (44%) nem engedhet meg magának előre nem látható kiadást, anélkül, hogy ne kellene kölcsönhöz folyamodnia és csupán 25 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy nem kérne kölcsön ilyen esetben.
.
2015. november 23. 07:13:59Makró | Személyes pénzügyek
Van még lejjebb: óriásira hízik a bérszakadék
Van még lejjebb: óriásira hízik a bérszakadékMiután a második negyedévben hatalmasra növekedett a bérszakadék a legmagasabb és a legalacsonyabb nettó bért regisztráló megyék között, a harmadik negyedéves számok a szakadék további mélyüléséről árulkodnak. Ezzel újabb történelmi rekordra nőtt a differencia.
.
2015. november 20. 15:31:59Makró | Vállalatok
Béremelés: az állam ismét leverte a cégeket
Béremelés: az állam ismét leverte a cégeketImmár második hónapja növekedett nagyobb mértékben a nettó bér az állami szférában, mint az a magánszektorban megfigyelhető volt.
.
2015. november 9. 05:37:59Makró | Vállalatok
Orbán az egyik legigazságosabb a régióban?
Orbán az egyik legigazságosabb a régióban?Ha összehasonlítjuk a munkavállalói és a munkaadói terheket a visegrádi országok és a szomszédos Románia esetében, akkor úgy tűnik, hogy a sokat, sokszor kritizált adórendszerrel Orbán a régió egyik legigazságosabbja. Vagy mégsem?
.
2015. november 4. 12:19:59Vállalatok
Így emelné a minimálbért a Munkástanácsok
A jövő évi minimálbér 8, a szakmai bérminimum 13 százalékos emelését javasolja a Munkástanácsok Országos Szövetsége.
.
2015. október 28. 07:13:59Makró
Soha nem ért ilyen keveset a magyar minimálbér
Soha nem ért ilyen keveset a magyar minimálbér2015 második félévében a magyar minimálbér a negyedik legkisebb volt azon uniós tagállamok sorában, ahol van törvényileg meghatározott minimálbér. Ennyire "rosszul" pedig még sosem álltunk.
.
2015. október 26. 05:16:59Makró | Vállalatok | Személyes pénzügyek
Bajt hozhat ránk a nagy béremelés?
Bajt hozhat ránk a nagy béremelés?Az elmúlt időszakban többször is lehetett hallani egy nagyobb mértékű hazai béremelés lehetőségéről, szükségességről például a szakképzett munkaerő itthon tartása érdekében. Ennek azonban könnyen lehet egy igen kellemetlen hátulütője a magyar gazdaság számára.
.
2015. október 20. 11:13:59Makró | Vállalatok
Nagyot nőtt a közszférások bére
Nagyot nőtt a közszférások béreAugusztusban majdnem 10 százalékkal emelkedett a bruttó és a nettó átlagkereset is a közszférában - derül ki a statisztikai hivatal legfrissebb adataiból.
.
2015. október 15. 10:31:59Vállalatok
Havi 3,4 milliót keresnek a magyar cégvezetők
Havi 3,4 milliót keresnek a magyar cégvezetőkHuszonnyolcszoros az eltérés a legmagasabb és a legalacsonyabb szintű munkakörök összjövedelmeinek átlaga között, vagyis a szélső értékek tavalyhoz képest sem közeledtek – derült ki a Trenkwalder és szakmai partnere, a Simconsult szervezésében lezajlott felmérésből. A topvezetők átlagos jövedelme a változó bérelemekkel kiegészítve meghaladja a 3,4 milliós havi értéket.
.
2015. október 14. 19:22:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Negyedmilliós bért várnak a pályakezdő diplomások
Negyedmilliós bért várnak a pályakezdő diplomásokAz érdekes és kihívásokkal teli munkakörnyezet már fontosabb a magas fizetésnél a frissdiplomások számára, amikor munkahelyet választanak - derült ki a Deloitte nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég idei felméréséből, amit 2500 közép-európai hallgató és frissdiplomás megkérdezésével készített.
.
2015. október 14. 15:04:59Vállalatok
Magasabb bérrel az elvándorlás ellen?
Egyre súlyosabb a turizmusban és a vendéglátásban kialakult munkaerőhiány az érdekképviseletek szerint, amelyek célzott megoldásokat, ágazati áfacsökkentést sürgettek egy szerdai szakmai konferencián. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) képviselői a képzési rendszer átalakítását, a belső kereslet élénkítését, és a költségek csökkentését emelték ki a lehetséges megoldások közül.
.
2015. október 10. 07:06:59Makró
A kormány újabb béremelést tervez a felsőoktatásban 2018-ban
A kormány egy újabb béremelési csomagot tervez a felsőoktatásban 2018-ban, és azt már azokra is kiterjesztené, akiket a 2016 januári béremelés még nem érint - erről a felsőoktatási államtitkár beszélt pénteken az M1 aktuális csatorna esti műsorában.
.
2015. október 9. 22:22:59Makró
Liga: a minimálbérnek fokozatosan fel kell zárkóznia a létminimum szintjére
A Liga Szakszervezetek továbbra is abban érdekelt, hogy a minimálbér fokozatosan felzárkózzon legalább a létminimum szintjére, továbbá javasolja, hogy induljanak újra a tárgyalások a Munka törvénykönyvéről, a sztrájktörvényről valamint a korhatár előtti nyugdíjazás lehetőségéről - mondta Gaskó István, a Liga elnöke pénteki sajtótájékoztatóján. A szakszervezeti vezető álláspontja szerint a Liga szabályszerűen gazdálkodik.
.
2015. október 7. 05:28:59Makró | Vállalatok
Sokat nyernének a minimálbéresek
Sokat nyernének a minimálbéresekAz elmúlt évek legnagyobb, a minimálbéresek számára is érezhető emelésről keltek szárnyra a hírek. Ám hiába lenne lényegében rekordszintű a legkisebb kötelezően adandó bér emelése, egy másik szemszögből vizsgálva a kérdést, ez csak egy kisebb lépés lehetne a hosszú távú cél érdekében.
.