Felhasználói profil

Mester Sándor

Mester Sándor
Felhasználónév: Mester Sándor
Utolsó bejelentkezés ideje: 2008. június 13. 08:18:23
Neme: férfi
Vállalat: AAM
Bemutatkozás:


Ars poetica


Sikk blogot írni mostanság. Trendinek számít kócos mondatokba gyömöszölt szabad szavakkal szólni köz- és magánéletünk pillanatairól, eseményeiről, még olyanokról is, amelyeket korábban elhallgatni, elrejteni volt illő vagy kötelező. Az online kommunikáció adta lehetőségek, a web architektúrája a közlés instant szabadságának mámorával bódítanak el, de nem nyújtanak segítséget az igazság keresésében: ez változatlanul az ember legbelsőbb feladata. A processzor, a háttértár vagy a világháló eszközök csupán – az elmélyülés, az elemzés és a bátorság az emberre marad.

Ötvenedik születésnapját ünnepli e blog indításának idején az Európai Unió. Magyarország pedig – uniós tagságának negyedik évébe lépve – történelmének talán legnagyobb lehetősége előtt áll. Társadalmának és gazdaságának a fejlesztésére több mint 8000 milliárd forintot költhet el ellenőrzött körülmények között 2007 és 2013 között. Úgy hozta a sors, hogy 2007. március 12-e óta az ország egyik legnagyobb és belső kultúráját tekintve a legérdekesebb tanácsadó cégénél éppen az országépítő uniós keretek felhasználása a fő működési területem. Ismereteket szereztem és szakadatlanul szerzek e téren, fokozatosan ismerem meg személyesen is azokat, akik országos szervezetek csúcsain hivatalból felelnek e fejlesztési források hasznos, átlátható és hatékony elköltéséért.

Élményeimről nem írni nem lehet.

Amikor neves rokonomat, a néhai Cseres Tibor írót, akit a "Hideg napok" című műve emelt a legnagyobbak közé, a 70. születésnapja alkalmából meginterjúvoltam, a maga életútjának kezdetéről szólva unokanagybátyám azt mondta, hogy az újságíró tojáshéját levetve lett író. Követni vágytam őt – igaz, poétaként – az irodalomba, ezért mondtam boldog igent, amikor két évtizede főállású újságírónak hívtak egy informatikai kiadóhoz.

Néhány hét híján éppen 10 esztendeje, hogy távoztam az IDG Magyarországtól, magam mögött hagyva szeretett kollégáimat és egy fontos darabot az életemből. Újságíró, piaci elemző, publicista, főszerkesztő: előbb, mint egyszerű újságíró, majd a Mikrovilág főszerkesztője, később pedig a Computerworld-Számítástechnika és a PC World főszerkesztője lettem ott – így nőve 10 év alatt virtigli újságíróvá.

Amire oly nagyon vágytam ifjúként, beteljesült, de másként, ahogyan egykoron elképzeltem: profi betűvetővé fejlődtem, ám – hála az égnek – nem lettem alanyi költő. smiley

Életút


Mester Sándor az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt.-nél az EU üzletágat vezeti. Az üzletember által irányított terület feladata, hogy a tanácsadó cég munkatársainak széleskörű tudását, ismereteit és tapasztalatait az Európai Unió által támogatott országfejlesztő projektek megvalósításában kamatoztassa.

Az üzletember 2007 februárjáig a T-Online Magyarország Zrt.-nél csaknem 6 éven át tevékenykedett, az utóbbi 4 évben az [origo] értékesítési igazgatójaként. E posztján nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az [origo] online médiaportfolió bevételei e 4 esztendő alatt csaknem megnégyszereződtek. Ezelőtt Brüsszelben, az ETIS nemzetközi távközlési-informatikai szövetség központi irodáját vezette és a tagságért felelős igazgató posztját is betöltötte. A belgiumi küldetést megelőzően a Scala Magyarország ügyvezető igazgatójaként dolgozott. Az informatikai ipar egyik közismert személyiségévé az IDG Magyarországnál vált, ahol 10 éves működése alatt főszerkesztőként jegyezte előbb a Mikrovilágot, majd Computerworld-Számítástechnika informatikai hetilapot és a PC World havilapot is.

Mester Sándor aktív részese volt az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) megalakításának – néhai Gyurós Tibort, a szövetség első elnökét támogatva. Mester Sándor kezdeményezte az idén 10. születésnapját ünneplő Magyar Vezető Informatikusok Szövetségének (VISZ) megalapítását és a szervezet létrejöttekor betöltötte a társelnöki posztot.

Mester Sándor 2004 óta a VISZ tiszteletbeli tagja.

Megjelent kötetei:

Mester Sándor: Az európai álom – Kívülállóknak az Európai Unióról, Primula Kiadó, 2000

Sándor Mester: The European Dream – The European Union for Outsiders, Xlibris, 2001

Mester Sándor: Multimóka – Nemzetközi cégek alulnézetből, Primula Kiadó, 2001

A Primula Kiadó kiadásában megjelent még:

Dallos Sándor: A tölgyek megindulnak, 2006


Az AAM-csoport


Az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. az egyik legnagyobb tisztán belső tulajdonlású, független vezetési és informatikai tanácsadó cég Magyarországon – mind létszámát, mind pedig bevételeit tekintve. A több mint 200 főt foglalkoztató vállalatcsoport 2006-ban 3 milliárd forint feletti árbevételt ért el. Ügyfeleinek zöme hazánk és a közép-kelet európai régió vezető vállalkozásaiból, valamint államigazgatási intézményeiből kerül ki.
1994-ben tízen alapították, 2003-ban részvénytársasággá alakult az AAM, amely két leányvállalatot is létrehozott: 2001-ben az AAM Technologies Kft.-t, 2006-ban pedig a romániai piacon működő AAM Management Information Consulting SRL-t.
.