Felhasználói profil

Dr Ozsváth Mária

Felhasználónév: Dr Ozsváth Mária
Utolsó bejelentkezés ideje: 2017. augusztus 24. 13:56:04
Neme: nő
Honlap: http://www.alternativsze...
Születés ideje: 1954-03-04
Lakóhely: Budapest
Beosztás: orvos
Vállalat: Dr. Szem Egészségközpont
Bemutatkozás:

Rövid Önéletrajza:

1979 végezte az Orvostudományíi Egyetemet

1979-1984 között általános orvosként és üzemorvosként dolgozott

1984-1988 Szemész rezidens a Toldy F. Kórházban Cegléden. Dr. Tóth főorvos osztályvezetése idején.
Rezidensként, az ország összes szemklinikáján megfordult szakmai képzésen, ahol az alább felsorolt szakemberek fogadták a szakmai gyakorlatra:
Pécsen .Prof. Dr. Takáts, Debrecenben Prof Dr. Albert, Szegeden Prof Dr. Süveges, L szemklinikán Prof. Dr. Varga ,ll szemklinikán Prof .Dr. Imre ,és a HIETE szemklinikán Prof Dr. Brooser

1988-1991 Nagykőrösi Kórház Rendelő Intézet szemész főorvosa és mellette
az Országos Repülőkórház Kecskeméten -Szemészeti Osztályán dolgozott Dr.Tapasztó mellett.

1989-ben Társadalom orvostanból szakvizsgázott a HIETE Orvosi továbbképző Központban.

1989-ben Akupunktúrás Jártassági vizsgát tett a HIETE –Orvos Továbbképző Intézetében

1990-ben Ultrahangos Jártassági vizsgát tett a Debreceni Orvosi Egyetem Radiológiai Osztályán

1991-2007 Fotex- Optika szemész orvos, ahol a szemüvegrendelés és a kontaktlencse illesztés a fő szakmai területe.

Ez idő alatt tovább tanult. Szakképesítést szerzett Látszerész szakmunkásként is, valamint a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen okleveles szakközgazdász diplomát szerzett.,2002-ben, pedig az ELTE jogi szakokleveles orvosi másod diplomát kapta meg. 2003 -ban pedig Környezetvédő szakelőadói Oklevelet szerzett.

2000-2003 A Humán Rt orvos-gözgazdász területi képviselője volt részmunkaidőben, dél Magyarországon.

2003-2005 között a Péterfy S. u Kórház szemészeti ambulanciáján dolgozott rész munkaidőben , ahol igazgatói engedéllyel, és osztályvezető főorvosi hozzájárulással a szemfenék meszesedésben szenvedő betegeknek akupunktúrás látásjavítást végzett, valamint életmód tanácsot adott a látáskomfort megőrzéséért. Magyarországon elsőként Állami Intézetben engedélyt kapott a szembetegek akupunktúrás kezelésére.

2000-2006 részmunkaidőben az Betegjogi Képviselő Pest Megyében, kezdetben az ÁNTSZ hatáskörében, később a Betegjogi Köz Alapítvány a munkáltatója.

1988-2007 között természetgyógyász szak főorvos több megyében is Pest megye, Nógrád Megye, Komárom-Esztergom megye, ahol a természetgyógyászati szakmai követelmények kidolgozását és ennek ellenőrzését végzi.

Több belföldi és külföldi szakmai társaság tagja.

1988 tó l-most is a Dr. Szem Egészségközpont vezetőjeként dolgozik, ahol a Látás Stúdió vezetésével bízták meg.

Folyamatosan oktatja a szemtrénig eljárásokat, mint Honoris Causa szemtréner /1997-ben az Eü. Min. kiírt pályázatán nyerte el ezt a titulust, ahol azzal bízták meg, hogy vegyen részt , a Magyar Sztréning eljárások oktatóinak vizsgáztatásában, és a hallgatók oktatásában, valamint a szakmai követelmény rendszer kidolgozásában/ lásd www.szemtrenerek.hu

Rendszeresen szerepel szakmai cikkel a folyó iratokban, médiákban, szakmai fórumokon, mint a Szemtréner szakma Honoris Causa oktatója és szakértője


A LÁTÁS És ÉLETMÓD STÚDIÓ

Ötvözi a hagyományos orvosi diagnosztikai és terápiás módszereket a komplementer (természetgyógyászat) medicina módszereivel.

PROFILUNK a PRIMÉR PREVENCIÓ

1988 óta folyamatosan dolgozunk látásstúdiónkban. Fő tevékenységi körünk a szemüvegek készítése és viselési tanácsadás, a kontaktlencsék illesztése, ellenőrzése és viselési tanácsadás, valamint a szembetegségek (szemfenék meszesedés, glaucoma, atrophia) kiegészítő funkcionális kezelése akupunktúrával, életmód és életviteli tanácsadással, szemtornával, látás tornával táplálkozási tanácsadás.

Stúdiónk a természetgyógyászat széles skálájával gyógyít egyéb különböző betegségeket is, mint felső légúti, emésztőrendszeri, szív, érrendszeri, nőgyógyászati, urológiai betegségek.
Továbbá foglalkozunk szenvedélybetegségek kezelésével: dohányzás, alkoholizmus és elhízás.

Részt veszünk a természetgyógyászok képzésében: a szemtrénerek képzésében és továbbképzésében, az ETI vizsgákra való felkészítésben.
Tanfolyamaink: egészségügyi modul, természetgyógyász modul, akupresszúra, íriszdiagnosztika, szemtréning, fülakupunktúrás addiktológia, reflexológia.
_________________
életmód
_________________

Aláírás:

Dr. Ozsváth Mária

.