Ha véleménye van!
Ha üzenni akar az mfor.hu szerkesztőségének, szerzőinek, témáinak, gazdasági életünk prominens vagy szürke szereplőinek. Rajta!
| Hozzászólások | |
Mikor lehet jó a bizonytalanság?A teljes cikk ezen a linken található: Mikor lehet jó a bizonytalanság? | |
2009. november 23. 19:16:02 Véry Zoltán: Véry Zoltán:Szia Péter!
Én inkább valamit "meghatározó ősöknek" (Knight, Keynes, Ramsey, Savage - négyes) nevezem őket, mert kigondoltak és kimondtak/leírtak (1921, 1922, 1927, 1954) valamit, amit annak előtte senki még. Az utánuk jövők - ha mást vagy ellentmondtak is - őhozzájuk képest mondtak, beszéltek. Ez is a diskurzus rendje. Értem a "pure" szót, de bevallom nem tudom mire gondolsz. A Bályácz professzor kézirata pont azt veti fel, tárgyalja, hogy közel 90 éve nem jutott nyugvópontra a "kockázat és/vagy bizonytalanság dilemma" (bár attól mások még feltárhatták az érintett a területeket). Mert ezek a terek/területek nemcsak a közgazdaságtudomány területén vannak. Mások is gondolkodtak ezen. Olvasható ez: Pascal és Fermet levelezésében (lásd: "The Unfinished Game: Pascal, Fermat and the Seventeenth-Century Letter that Made the World Modern"), vagy Rényi Alfréd naplójában, vagy Heisenberg illetve Ulrich Beck ("Kockázat társadalom") könyvében. De mások (sokan vannak) kijelentéseiben. Íme ez a blog bejegyzés felveti és vázlatosan képet is ad a RealOption akalmazásáról az informatikai szektorban (beruházás, fejlesztés). A következő szkriptekben arról írok mely iparágakban használható még a RealOption módszer és technika. Részletebbet Dr Kuti Mónika adjunktus tud mondani a szemináriumokon. De a Pécsi Tudományegyetemen is tanítja, asszhem. Köszönöm a beszélgetést: veryz Kristóf Péter:Kedves Zoltán!
Bejegyzéseddel ismét valami újat villantasz fel! Nehéz elhinni, hogy már az "öregek" (értve ezen az általad idézett szerzőket) is érezték azokat a szeleket, amelyek ma fújnak. A "pure" területeket ma már nagyrészt feltárták. Valóban: a határterületek azok, amelyek számtalan újdonsággal kecsegtetnek. Egy ilyen a reálopciók különböző területeken (telco, bank, pénzügyek, innovációk) történő alkalmazása is. Bízom benne, hogy egy következő blogpostban egy közelebbi képet is adsz ezekről! Üdv. Péter szerkesztve: Véry Zoltán 2009. november 23. 19:21:04 | |
2009. november 23. 19:12:59 Véry Zoltán:Szia Péter!
Én inkább valamit "meghatározó ősöknek" (Knight, Keynes, Ramsey, Savage - négyes) nevezem őket, mert kigondoltak és kimondtak/leírtak (1921, 1922, 1927, 1954) valamit, amit annak előtte senki még. Az utánuk jövők - ha mást vagy ellentmondtak is - őhozzájuk képest mondtak, beszéltek. Ez is a diskurzus rendje. Értem a "pure" szót, de bevallom nem tudom mire gondolsz. A Bályácz kézirat pont azt latolgatja, hogy 90 éve nincs tisztázva a "kockázat és bizonytalanság dilemma" (bár attól még feltárhatták az érintett a "területeket"). Mert ezek a terek/területek nemcsak a közgazdaságtudomány területén vannak. Mások is gondolkodtak ezen. Olvasható ez: Pascal és Fermet levelezésében, Rényi Alfréd naplójában, Heisenberg illetve Ulrich Beck könyvében. De sokak kijelentéseiben. Íme ez a bejegyzés felveti és vázlatosan képet ad a RealOption akalmazását az informatikai szektorban. A következő számokban arról írok mely iparágakban használható még a RealOption módszer és technika. Részletsebbet a Kuti Mónika mond a szemináriumokon. De a Pécsi Tudományegyetemen is tanítja, asszhem. Köszönöm a beszélgetést: veryz Kristóf Péter:Kedves Zoltán!
Bejegyzéseddel ismét valami újat villantasz fel! Nehéz elhinni, hogy már az "öregek" (értve ezen az általad idézett szerzőket) is érezték azokat a szeleket, amelyek ma fújnak. A "pure" területeket ma már nagyrészt feltárták. Valóban: a határterületek azok, amelyek számtalan újdonsággal kecsegtetnek. Egy ilyen a reálopciók különböző területeken (telco, bank, pénzügyek, innovációk) történő alkalmazása is. Bízom benne, hogy egy következő blogpostban egy közelebbi képet is adsz ezekről! Üdv. Péter | |
2009. november 23. 19:00:35 Szia Péter! Én inkább "meghatározó ősöknek" (Knight, Keynes, Remsey, Savage)nevezem őket, mert kigondoltak és kimondtak valamit amit annak előtte senki még. Az utánuk jövők - mégha mást vagy ellentmondtak is - hozzájuk képest beszéltek. Ez a diskurzus rendje. Kristóf Péter:Kedves Zoltán!
Bejegyzéseddel ismét valami újat villantasz fel! Nehéz elhinni, hogy már az "öregek" (értve ezen az általad idézett szerzőket) is érezték azokat a szeleket, amelyek ma fújnak. A "pure" területeket ma már nagyrészt feltárták. Valóban: a határterületek azok, amelyek számtalan újdonsággal kecsegtetnek. Egy ilyen a reálopciók különböző területeken (telco, bank, pénzügyek, innovációk) történő alkalmazása is. Bízom benne, hogy egy következő blogpostban egy közelebbi képet is adsz ezekről! Üdv. Péter | |
2009. november 22. 11:20:45 Kedves Zoltán! Bejegyzéseddel ismét valami újat villantasz fel! Nehéz elhinni, hogy már az "öregek" (értve ezen az általad idézett szerzőket) is érezték azokat a szeleket, amelyek ma fújnak. A "pure" területeket ma már nagyrészt feltárták. Valóban: a határterületek azok, amelyek számtalan újdonsággal kecsegtetnek. Egy ilyen a reálopciók különböző területeken (telco, bank, pénzügyek, innovációk) történő alkalmazása is. Bízom benne, hogy egy következő blogpostban egy közelebbi képet is adsz ezekről! Üdv. | |