Ha véleménye van!
Ha üzenni akar az mfor.hu szerkesztőségének, szerzőinek, témáinak, gazdasági életünk prominens vagy szürke szereplőinek. Rajta!
![]() | 1 | 2 | ![]() |
| Hozzászólások | |
Kezdhetik félteni pénzüket a ScienNet-ügyfelekA teljes cikk ezen a linken található: Kezdhetik félteni pénzüket a ScienNet-ügyfelek | |
2010. március 11. 11:21:45 Messina.:A ScienNet hivatalos blogjában megtalálható a PSZÁF hivatalos jelentése a ScienNet rendszerről. A 10 oldalas jelentés már 2009. november 09-én megszületett amely kimondja, hogy "mivel intézkedés alkalmazására nem volt szükség, ezért az eljárás megszüntetéséről határozott". Ezek után a PSZÁF a ScienNet rendszerét még sem engedi működni.
Olvasható: http://sciennet.blog.com
Így azért kicsit más, nem? | |
2010. március 11. 11:06:36 A ScienNet hivatalos blogjában megtalálható a PSZÁF hivatalos jelentése a ScienNet rendszerről. A 10 oldalas jelentés már 2009. november 09-én megszületett amely kimondja, hogy "mivel intézkedés alkalmazására nem volt szükség, ezért az eljárás megszüntetéséről határozott". Ezek után a PSZÁF a ScienNet rendszerét még sem engedi működni. | |
2009. december 8. 21:14:56 látod Kobra, ettől válik az egész hiteltelenné. Az írod, hogy tavaly már 28 yardot csinált az SN, ezzel szembe Világgazdaság cikk "Ha 3 százaléknál nagyobb kedvezményt adnak, akkor abból egyszázalékos kezelési költséget tart meg a ScienNet. Az alatt nem számítunk fel semmit"– mondta Leinemann. A sok kis egy százalék azonban így is tetemes összeget jelenthet, hiszen erre az évre összesen 17,5 milliárdos költést várnak a törzsvásárlóiktól." tehát idén 17,5 milliárd, akkor hogy lett volna tavaly 28 yard. a másik, ha egy százalékot tart meg az SN akkor a 17,5 milliárdból lesz neki 175 millió egy év alatt. Ez arra sem elég, hogy megfinanszírozza az őszi 300 milliós reklámkampányát. "Mi szeptemberben indítunk országos reklámkampányt mintegy 300 millió forint értékben. Akkor lennénk igazán elégedettek, ha év végéig elérné az egymilliót a törzsvásárlóink száma" – mondta Leinemann Zsolt, a ScienNet hazai partnercége, a Headmin Kft. ügyvezető igazgatója. kobra001:Kecsop nem 3-at hanem csak 1-et visz el a SN. Pontos adatott tudok tavalyról 28milliárd volt a bevétel, kb 120000 létszámmal most vagyunk 440000 kicsit karcsú az 17,5 milliárd,amúgy meg simán elköltök annyit egy hónapba,főleg ha a csemeték betegek.. | |
2009. december 8. 08:00:28 Kecsop nem 3-at hanem csak 1-et visz el a SN. Pontos adatott tudok tavalyról 28milliárd volt a bevétel, kb 120000 létszámmal most vagyunk 440000 kicsit karcsú az 17,5 milliárd,amúgy meg simán elköltök annyit egy hónapba,főleg ha a csemeték betegek.. | |
2009. december 7. 20:24:28 Kobra, ha havi 5000 forint volt a megtakarításod, és mondjuk elértél 10 százalékos megtakarítást, amiből 3-t elvitt az SN, akkor Te havonta 71,5e forintot költesz, évente 857 ezret. Az SN főnök azt mondta, hogy idén 17,5 milliárd forintot költ el partnercégeiknél az SN hálózat. Ha mindenki annyit költ mint Te, akkor az 20 és fél ezer ember és nem 400 ezer. kobra001:Tisztelt Kecsop!
Havi szinten 5000ft-nál kevesebb még nem volt a spórolásom,de ez a vásárlások nagyságától is függ. Kecsop a JOGOKAT nem pénzért ÁRÚLJA,az a TE pénzed.Jogokat nem tudod meg venni azokat csak FOGLALÓZNI tudod,foglalózod,úgy ahogy a házvásárlásnál lefoglalózod a házat,és ezt el tudod vásárolni,az a baj hogy ezt keverik a médiába is a foglalózást a ingyenes reg-el. | |
2009. december 5. 01:17:03 Tisztelt Bayer! | |
2009. december 4. 22:49:43 Ott kezdödik az egész, hogy 440.000 föböl 200.000 azt sem tudja h bevan regsztrálva a rendszerbe, ez ami undorító, másik 150.000 az éppen tudja de nem használta… a maradék 90.000 az esetleg igen használta!!! Szoval hadjuk ezt a 440.000föt, nem kell villogni ezzel…egy Sn-estöl hallotam h a kutya és macska is regsztrált a családban…. szánalmas…. | |
2009. december 4. 19:06:42 Tisztelt Kecsop! | |
2009. december 4. 18:31:39 Szia Kobra, ha eltekintünk a sok hülye jogtól, amit pénzért árul a SN, és csak a vásárlási megtakaritásaidat veszed figyelembe, akkor mennyit takaritasz meg egy hónapban? (ha ez túl indiszkrét, akkor havi költésed hány százalékát tudod SN-es boltban realizálni és milyen átlagos kedvezmény mellett?) a datanetet itt olvastam egy cikkben, hogy az is kedvezmenyt ad az SN-seknek. (az sn honlapon nehéz ellenőrzni most, ugye) | |
2009. december 4. 08:14:56 Kedves Kobra! A vakcina kapcsán kicsit más a helyzet. Ott a tulajdonos a ciprusi cég (természetesen azért hogy eltakarják a valódi tulajdonost), de a tevékenységet a Magyarországon bejegyzet KFT. folytatja, itthon gyárt, itthon adózik, stb. Ha kifizet osztalékot a tulajdonosnak, akkor is itt hon fizeti meg az adót. A Sciennet viszont trükközik.... Eleve az itthon megalapított cége csak a marketingtevékenységet folytatja, hivatalosan a ciprusi cég végzi a törzyvásárlói rendszer üzemeltetését, így itthon ezért nem is fizetett tavaly adót, pedig 1 milliárd Ft-ot kellett volna neki.... Egyébként én lokálpatrióta vagyok és nagyon utálom a multik egy részét. Aki termelni (mercedes, Hankook, Nokia, stb.) jön azzal semmi bajom , de nagy hibának tartom hogy beengedték az országba a sok szolgáltatásos (vízmű, áramszolgáltatók, stb.) és kereskedelmi (Tesco, Auchan). Főként a sunyi francia cégeket...Azok a termelőüzemeket szlovákba meg románba vitték, ide meg csak a sazr Auchant meg a Suezt hozták... Auchan is forgalmazza a sok szar saját márkáét... Egyébként németbe, francia, angliában már nem adnak külföldi cégeknek hypermarketépítési engedélyt... kobra001:Tisztelt Lockheed!
Valóban érdekelt vagyok benne mint ahogy az elején el is ismertem hogy mint törzsvásárló vagyok bent.Nézd nekem eddig pontosan utalták a boltok után a kedvezményt én erről rosszat nem tudok mondani,de az ismerőseim közül senki se.Nézd nekem is vannak ismerőseim,akik szintén bent vannak,nem egy és ténylegesen azt mondták hogy 30% nem kételkedek a szavaiba mert látom a listát amire regisztrálja a vásárlásokat...,de van olyan ismerősöm is aki 4órára van bejelentve a multinál és bizony 8-12 órát le kell hogy húzza,mondták neki ha nem tetszik ellehet menni a mai gazdasági helyzetbe kimer nemet mondani,a minőségről nem is beszélve lehet hogy 100 forinttal drágábban veszem meg a húst a maszek boltba,de azt tudom,hogy friss,és hidd el nem csak én vagyok így ezzel,én előtte a multikba vásároltam nem kevés pénzeket hagytam ott,de eljöttem onnan és nem én vagyok egyedül ha azt nézed,hogy van 440000 regisztrált törzsvásárló és amit eddig a multinál költöttek annak ha csak felét már nem ott költik ez mekkora kiesés és ez a szám csak nőni fog. Nézd letojom ha elteszi magának az 1% hasznot,de akkor se multi pontokért tankolok hanem kedvezményért a benzinkúton,nem pontokért vásárlok a gyógyszertárba hanem kedvezményért,ha véletlenül elmegyünk a családdal moziba ott is kapok kedvezményt,de ezt nagyon jól tudod az ismerőseid révén.Ha a hátteret nézzük megkérdezném hogy aki csinálja a h1n1-es vakcinát tudod hová van bejegyezve,nem fogod eltalálni Ciprusra...ez is gyanús nem??Hidd el enni,inni,tankolni mindig lesz pénze az embereknek,csak nem mindegy hogy hol teszed.Az ismerőseim közül akik benne vannak boltokkal a SN-be senki nem emelt árakat a kedvezmény miatt. | |
2009. december 3. 18:27:47 Tisztelt Lockheed! | |
2009. december 3. 17:04:59 Egyszerűen nem értem mit értesz a multikon, amikor 7-8 %-os forgalomcsökkenésről beszélsz... Úgy érted hipermarketek és supermarketek? Ott valóban van némi forgalomvisszaesés, de ez nem a siennetnek köszönhető, hanem elfogyott az emberek pénze évvégére... És ugye már nincs hitel... Az emberek manapság élelmiszerre költenek leginkább, más jellegű termékek forgalma nagyon visszaesik. A SN forgalma elenyésző a hiperekhez képest és éppen élelmiszerben versenyképtelen... kobra001:nem csak a politika hanem a multik is bejátszanak a dologba 08-09-10 hónapba amikor igazán belelendült a SN a dolgokba 7-8%-os forgalom csökkenés keletkezett a multiknál ez karácsonyra 10% vagy a feletti lett volna.A Volksvank a számlavezető,illetve Ő adta a legjobb kedvezményeket( többszöri ingyenes pénzfelvétel kártyáról illetve SN tagoknak havi 64FT kezelési költség!!!!!! nézd meg a többi bankot mennyit számolnak fel ezekre..és ez csak ami a eszembe jutott. A datanet nem tudom,hogy került a képbe mikor a SN technikai hátterét egy magyar cég csinálja.Ami a piramisjátékot illeti úgy épül fel hogy alulról építed a feletted lévőket ezt itt nem tudod megtenni,mivel bineális rendszerre épül az egész... | |
2009. december 3. 16:59:32 Kedves Kobra001 eddigi hozzászólásaid és indulato alapján nehéz elhinni, hogy te nem vagy érdekelt ebben a rendszerben... ("mert nekem vannak adataim ismerőseim akik benne vannak mint termékpartnerek 30%") Amúgy ez lényegében egy nagy kamu piramis játék,és MLM rendszerű. Aki kitalálta és elöl van annak nagyon megéri a többinek nem fogja majd. Nekem is van benne ismerősöm, tudom hogy nagy kamu árengedmények vannak... Kicsit furcsa megjegyzésedet megcáfolom, mert ha egy hiperbe bemész vagy diszkontba sokkal olcsóbban megkapod (bár nyílván kérdés hogy milyen szolgáltatásról van szó... Félre ne értsd mert én utálom a multikat és úgy gondolom rabszolgaságba döntőtte ezt az országot a rendszerváltás. Jobban mondva az akkor tűzközelben lévő magyarok, akik fillérekért eladták ezt az országot a multiknak.... De azért a multik sokkal jobban adóznak.... Ha megnézel egy hipermarketet (Tesco,Auchan) mondjuk, ott mindenki rendesen be van jelentve, nagyon magas átlagfizetésekkel. Amire adókedvezményt kaptak 5-10 évre (az már részben le is járt) az csak a társasági nyereségadó. Azt pedig egyébként sem mutat ki senki... És az itt megtermelt profitot, eddig új áruházak nyitásába forgatták. Majd pár év múlva, a telitődés után lesz érdekes vajon hogy lehet majd sszabályozni, hogy ne tudják kivinni a jövedelmeket. Egyébként abban, hogy az egész Sciennet adócsalásra épít, abban 100%ig biztos vagyok. Ha ennyire megvariált egy háttér (ciprusi, amerikai cégek), akkor az sosem tiszta. Ha tényleg egy magyar vállalkozókat (sajnos mindenki saját hasznát nézi, nem nagyon akarnak adózni) támogató rendszert akarnának létrehozni, akkor tiszta tulajdonosi háttérrel tennék.... Az MLM dolgok is nagy parasztvakítás, mert általában a belépők 80%-a csak magának fog vásárolni, olyan termékeket amire nincs is szüksége.... Éppenséggel azis nagy parasztvakítáés (téged sikerült is) hogy 10%-os engedménynél csak 1%-ot vesz le a SN-et... igenám de sztem (ismereteim szerint) éppenséggel még így is drágább , szóval ez virtuális kedvezmény csak, viszont a siennet 1% tiszta nyereség neki és szépen megy is ciprusra.... | |
2009. december 3. 13:12:30 nem csak a politika hanem a multik is bejátszanak a dologba 08-09-10 hónapba amikor igazán belelendült a SN a dolgokba 7-8%-os forgalom csökkenés keletkezett a multiknál ez karácsonyra 10% vagy a feletti lett volna.A Volksvank a számlavezető,illetve Ő adta a legjobb kedvezményeket( többszöri ingyenes pénzfelvétel kártyáról illetve SN tagoknak havi 64FT kezelési költség!!!!!! nézd meg a többi bankot mennyit számolnak fel ezekre..és ez csak ami a eszembe jutott. A datanet nem tudom,hogy került a képbe mikor a SN technikai hátterét egy magyar cég csinálja.Ami a piramisjátékot illeti úgy épül fel hogy alulról építed a feletted lévőket ezt itt nem tudod megtenni,mivel bineális rendszerre épül az egész... | |
2009. december 3. 09:46:41 a VPOP-s csávó mondta a híradóban a 10e-t. A sajtó csak ezt adta le. Amúgy ha ennyire sikerült kivizsgálniuk a sciennetet, hogy így mellélőttek, akkor még inkább az látszik, hogy az egész politikai megrendelésre ment. persze azt még mindig nem értem, hogy a datanet, a volksbank mitől lenne magyar cég. ráadásul minden sciennet ügynök azzal jött, hogy ez egy amerikai közgazdász "zseniális találmánya". És ő mitől magyar? ettől függetlenül, ha adót csaltak és az egész pénzt az árva gyerekeknek adták volna, az adócsalás akkor is bűntény. Én csak azokat a szerencsétleneket sajnálom, akik pénzt raktak a rendszerbe, hogy előrébb jussanak a piramisban. Valószínűleg egész életükben nem fognak annyit vásárolni, hogy a kedvezményekből visszajöjjön ez a pénz. Pláne, hogy bedőlt a piramis. kobra001:Kecsop,ha én hitetlent írok, akkora média mit ír??Honnan veszi a baromságot,hogy 10.000ft befizetés után vehetted igénybe a kedvezményeket?? Könyörgöm INGYENES!!! reg van!!! elébb ítélkezel Te is mint,hogy utána néznél a dolgoknak,amúgy meg Te mindent elhiszel a médiának?? Csak abba gondolj bele hogy 18000 bolt vállalkozás van benne a 5* szállodától kezdve ügyvédi irodáig + minden fajta bolt,üzletlánc, szerinted ezek próbára teszik az egzisztenciájukat,nem állnak mögöttük jogászok közgazdászok?? Ami a jutalék rendszert illeti látszik hogy halvány gőzük nincs mit nézzenek,tudod milyen jutalékot szedet le a Sciennet??mondjuk ha 10%-os termék partnernél vásároltál a SN 1%-ot tartott meg magának a többit visszaosztotta,de ha 3%-os vagy annál kevesebb TP-nél vásároltál akkor még azt az 1%-ot se vette le magának,és így tovább,Csak tudod az a baj hogy nagyon kinőtte magát a SN és komoly konkurenciát jelent a multiknak,azért 440000 vásárlót elveszíteni nem kis lóvé főleg így karácsony előtt, illetve a másik gyanúm az,hogy nem tejelt senkinek, mint a multik.... mert ugye ebbe az országba ha nem tejelsz meghalsz.... A másik dolog nem rég adták ki a a SN VISA bankkártyát úgy őszintén tudod mit jelent a VISA?? a PSZÁF elbújhat a picsába a a VISA vizsgálata mellet minimum 5,de inkább több pénzügyi feltételnek kell megfelelni,hogy szóba álljanak veled,,innentől kezdve megint felvetődik a kérdés bennem,hogy kinek az érdeke ez a balhé ami most kialakult 3éve megy a SN meddig nem zavart senkit??csak most mikor kezdte kinőni magát és igenis potenciális ellenfele lett a multiknak.. szerkesztve: Darth Vader 2009. december 3. 09:45:10 | |
![]() | 1 | 2 | ![]() |