Ha véleménye van!
Ha üzenni akar az mfor.hu szerkesztőségének, szerzőinek, témáinak, gazdasági életünk prominens vagy szürke szereplőinek. Rajta!
![]() | 1 | 2 | ![]() |
| Hozzászólások | |
A görög-válság gyűrűzikA teljes cikk ezen a linken található: A görög-válság gyűrűzik | |
2010. április 7. 15:26:48 Egy kis csemege...: a rövid görög kötvények nagyobb hozamot adnak mint a venezuelai kötvények, és ukrajna alacsonyabb hozammal forog, mint a görög kötvények. A görög implikált adósbesorolás így: B- (kb) szemben a jelenlegi BBB/A minősítéssel. Olcsó? | |
2010. március 2. 17:57:38 AKK:Teljesen igazatok van. Én pesszimista vagyok sajnos. Nekem úgy tűnik, hogy az európai kormányok többsége egyáltalán nem észlelte még, hogy Európa ereje fokozatosan morzsolódik a világban - jelen állás szerint mind Kína, mind USA értelmesebb gazdasági lépések meghozására alkalmas strukturával rendelkezik (=növekedés). Itt meg sem diagnosztizálási szándék, sem akarat nem látszik az egységesítésre, sőt... Nem érződik a kényszer, hogy elviseljük egymást.
K_atica:Az elmult 30 evben mindig ez tortent, remelem most is igazad lesz.
Lamfalussy mondta meg az euro bevezetese elott, h az EMU-rol mindeni azt gondolja h az Europai Monetaris Unio roviditese, pedig valojaban Economic and Monetary Union, es erre a tagallamoknak meg ra kell jonniuk. Hat most itt a nagy lehetoseg. Szia AKK, igen és ha elnézem, hogy görög újságokban a brandenburgi kapunál a szobrot horogkeresztel ábrázolják, a német fókusz újságban meg aphrodite mutat f@ck u-t akkor kicsit az az érzésem, hogy nem nagyon fogják fel még a helyzetet. Kicsit gyerekes ez a játék, pedig ahogy a Blöffben mondták "ez most NEM az a helyzet". Egy biztos, a köv évek sok meglepit hoznak majd. | |
2010. március 1. 16:19:56 K_atica:Egyre inkabb ugy tunik a gorogok csak egy sokkal nagyobb hianyossagot hoztak felszinre, ie hogy az EU nem tud mit tenni renitenskedo tagjaival szemben, illetve megsegiteni sem olyan egyszeru egy bajban levo tagallamot. Dollar-euro paritasrol regen hallottam beszelni, persze itt is reszben hangulatkeltesrol lehet szo.
Economistban ket nemet kozgazdasz Europai IMF felallitasat javasolta, a javaslat a futottak meg kategoriaja, ugyanis a renitens tagallamok fizetnenek sulyos milliardokat az alapba, amit ha igazan nagy bajban vannak, akkor kivehetnenek onnan. Az EU-t mindenki fejos tehennek hasznalja, az europai integraciobol senki nem ker ha az nem penzt jelent. Szoval sztem a problema nem a gorog vallati es allami CDS-ek kozt van, hanem maga az EU van kakiban politikailag, eltuntek a nemetek akik korabban mindig a zsebukbe nyultak, azota nem tudja senki mit is akar kezdeni ezzel a projekttel. Gazdasagi hatalmat politikai nelkul nem lehet, ezert mukodik az USA, es ezert lesznek strukturalis valsagok mindig is az EU-ban. Persze fene akar USA-t az EU-bol, csak ezzel egyutt kell elnunk. Szia Katica rég láttalak itt :) | |
2010. február 5. 09:09:32 maui:Szia VP
Egyszer már ez "sztori" megtörtént...csak kkeu országokkal húzták be a csőbe az euro-t . emlékezhetünk amikor Obama velünk és az ukránokkal riogatta a médiát . most a déli országokat találták meg erre a célra . persze megértem én ezt . amikor minden idők legnagyobb hiányával kecsegtető költségvetést fogadnak el amerikában , amikor a fed balance shit ( direkt nem sheet...) all time high-on van toxikus cucokkal akkor nem lehet elriasztani az amerikai kötvényekben csücsülő befektetőket. én is megnéztem a nap folyamán a platformomon ( IB ) elérhető "déli" cégek kötvényeit . semmi pánik nincs ott . ha gond lenne akkor ezeknek is tavaszi otp kötvény szinten ( ..40%) kellene tanyázni. nagy kamu az egész .
jól látod. Persze a görögökkel könnyebb játszani mint a feddel és a hfundoknak volatilitás kell ennyi. Csak ennek kemény reálgazdasági hatásai vannak... . Amúgy jön még kutyára dér, így az USA-ra is. A kötvények azért estek, a 2 éves portugál kötvény hozama 35bp vel ment fel közel 3% ra... . | |
![]() | 1 | 2 | ![]() |