Olvasói sarok - fórum

Ha véleménye van!
Ha üzenni akar az mfor.hu szerkesztőségének, szerzőinek, témáinak, gazdasági életünk prominens vagy szürke szereplőinek. Rajta!

Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük. Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük.
Elözõ oldal12Következõ oldal
A görög-válság gyűrűzik

A teljes cikk ezen a linken található: A görög-válság gyűrűzik

2010. április 7. 15:26:48

Egy kis csemege...: a rövid görög kötvények nagyobb hozamot adnak mint a venezuelai kötvények, és ukrajna alacsonyabb hozammal forog, mint a görög kötvények.

A görög implikált adósbesorolás így: B- (kb) szemben a jelenlegi BBB/A minősítéssel.

Olcsó?

2010. március 2. 17:57:38
AKK:Teljesen igazatok van. Én pesszimista vagyok sajnos. Nekem úgy tűnik, hogy az európai kormányok többsége egyáltalán nem észlelte még, hogy Európa ereje fokozatosan morzsolódik a világban - jelen állás szerint mind Kína, mind USA értelmesebb gazdasági lépések meghozására alkalmas strukturával rendelkezik (=növekedés). Itt meg sem diagnosztizálási szándék, sem akarat nem látszik az egységesítésre, sőt... Nem érződik a kényszer, hogy elviseljük egymást.

K_atica:Az elmult 30 evben mindig ez tortent, remelem most is igazad lesz.
Lamfalussy mondta meg az euro bevezetese elott, h az EMU-rol mindeni azt gondolja h az Europai Monetaris Unio roviditese, pedig valojaban Economic and Monetary Union, es erre a tagallamoknak meg ra kell jonniuk. Hat most itt a nagy lehetoseg.

Szia AKK,

igen és ha elnézem, hogy görög újságokban a brandenburgi kapunál a szobrot horogkeresztel ábrázolják, a német fókusz újságban meg aphrodite mutat f@ck u-t akkor kicsit az az érzésem, hogy nem nagyon fogják fel még a helyzetet. Kicsit gyerekes ez a játék, pedig ahogy a Blöffben mondták "ez most NEM az a helyzet".

Egy biztos, a köv évek sok meglepit hoznak majd.

2010. március 1. 16:19:56
K_atica:Egyre inkabb ugy tunik a gorogok csak egy sokkal nagyobb hianyossagot hoztak felszinre, ie hogy az EU nem tud mit tenni renitenskedo tagjaival szemben, illetve megsegiteni sem olyan egyszeru egy bajban levo tagallamot. Dollar-euro paritasrol regen hallottam beszelni, persze itt is reszben hangulatkeltesrol lehet szo.

Economistban ket nemet kozgazdasz Europai IMF felallitasat javasolta, a javaslat a futottak meg kategoriaja, ugyanis a renitens tagallamok fizetnenek sulyos milliardokat az alapba, amit ha igazan nagy bajban vannak, akkor kivehetnenek onnan. Az EU-t mindenki fejos tehennek hasznalja, az europai integraciobol senki nem ker ha az nem penzt jelent.

Szoval sztem a problema nem a gorog vallati es allami CDS-ek kozt van, hanem maga az EU van kakiban politikailag, eltuntek a nemetek akik korabban mindig a zsebukbe nyultak, azota nem tudja senki mit is akar kezdeni ezzel a projekttel. Gazdasagi hatalmat politikai nelkul nem lehet, ezert mukodik az USA, es ezert lesznek strukturalis valsagok mindig is az EU-ban. Persze fene akar USA-t az EU-bol, csak ezzel egyutt kell elnunk.

Szia Katica

rég láttalak itt :)
Szerintem az egész válásg majd hozzájárul az EU még szorosabb integrációjához - fiskális szinten is. Ma jelentették be egy újabb EU kötvény kibocsájtását, mely 9 éves lesz (2019 lejárat). Ez kicsit kezd az amerikai adósságra már federális szinten (US Treasury Bonds). Előre fog menekülni az EU, és az lesz a vége hogy az országok a segítség fejében majd feladnak a fiskális szuverenitásból. Persze ezt a békát majd le kell nyeletni otthon, de még mindig jobb mint csődbe menni... .
Az EU egy újabb fejezete indul majd ezzel. Soros álláspontja érdekes, még korábban ő is a közös európai kötvény térnyerését jósolta, most már ő is az EUR felbomlásában hisz, vagy elkpzelhetőnek tartja. Szerintem az akkora chaosszal járna, hogy inkább - mint írtam - előre menekülnek.

2010. február 5. 09:09:32
maui:Szia VP

Egyszer már ez "sztori" megtörtént...csak kkeu országokkal húzták be a csőbe az euro-t . emlékezhetünk amikor Obama velünk és az ukránokkal riogatta a médiát . most a déli országokat találták meg erre a célra . persze megértem én ezt . amikor minden idők legnagyobb hiányával kecsegtető költségvetést fogadnak el amerikában , amikor a fed balance shit ( direkt nem sheet...) all time high-on van toxikus cucokkal akkor nem lehet elriasztani az amerikai kötvényekben csücsülő befektetőket.

én is megnéztem a nap folyamán a platformomon ( IB ) elérhető "déli" cégek kötvényeit . semmi pánik nincs ott . ha gond lenne akkor ezeknek is tavaszi otp kötvény szinten ( ..40%) kellene tanyázni. nagy kamu az egész .

Szia Maui,

jól látod. Persze a görögökkel könnyebb játszani mint a feddel és a hfundoknak volatilitás kell ennyi. Csak ennek kemény reálgazdasági hatásai vannak... . Amúgy jön még kutyára dér, így az USA-ra is. A kötvények azért estek, a 2 éves portugál kötvény hozama 35bp vel ment fel közel 3% ra... .

Elözõ oldal12Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
Olvasói sarok - fórum
[ 2012-02-11 ] Végre leszállt a Malév - Suzka
" Álljon meg a szentséges körmenet!! Az ember azt hinn..."
[ 2012-02-11 ] Tényleg nem érti Lázár, hogy milliárdos károkat okoz? - Épelméjű
" @cinka "a bankárok soha nem voltak hülyegyerekek" ..."
[ 2012-02-10 ] Már a tőzsdén is beköszöntöttek a mínuszok - tözsdebéka
" dehát ez szép a tözsdében,mikor mindenki fagyhalált ..."
[ 2012-02-10 ] Havi több tízezer forintos könnyítés lehet az új árfolyamgát - B_K
" Megpróbálok segíteni, de én is csak a ma benyújtott ..."
[ 2012-02-10 ] Orbán: a jogászhallgatók számár nullára kellett volna visszavenni - carey200
" A jogász kari létszámokat Orbán egyetemre kerülése e..."
További témák >>
.