Ha véleménye van!
Ha üzenni akar az mfor.hu szerkesztőségének, szerzőinek, témáinak, gazdasági életünk prominens vagy szürke szereplőinek. Rajta!
![]() | 1 | 2 | ![]() |
| Hozzászólások | |
Húszból csupán egy távmunka álláshirdetés valósA teljes cikk ezen a linken található: Húszból csupán egy távmunka álláshirdetés valós | |
2011. június 6. 15:37:39 Sziasztok! Én egy kismama vagyok és már sokszor próbálkoztam az otthon végezhető munkával, de rájöttem ,hogy mind átverés. barbara0803@freemail.hu | |
2008. április 8. 13:29:58 Lassan - ha továbbra is sztrájkolgat a BKV - népszerűbb lesz a távmunka Budapesten, mert gondolom senki nem szeretné a sztrájkokra vesztegetni az éves szabadságát... | |
2008. március 28. 21:47:04 Amit a cég megspórol az irodán, azt a távmunkásnak kell kialakítania és fenntartania saját költségen (saját dolgozószoba/sarok bútorokkal, nagy sebességű internetkapcsolattal, telefonnal, esetleg nyomatóval. Megfelelő technikai szinvonalú számítógéppel, szoftverekkel. Rendszeres irodaszer (nyomtatópatron is) beszerzéssel. Koza:Maga a távmunka szerintem is teljesen jó intézmény, elvileg a cégeknek is jó lenne, hiszen az infrastruktúrán (pl. iroda) spórolni tudnának, ráadásul a dolgozók egy része is szívesen veszi az ilyen lehetőségeket. Szerintem a dolgozóknak is jó, hiszen normál esetben otthon komfortosabban, kényelmesebben tudnak dolgozni, mint a munkahelyen. Olyan részletekről nem is beszélve, hogy a munkába járással nem telik el az ember fél élete.
A probléma forrása szerintem a magyar céges és dolgozói kultura hiánya. A vállalatok (olykor nem véletlenül) bizalmatlanok, ha nincs szem előtt az alkalmazott, míg azok közül sok visszaél azzal, hogy nincs direkt kontroll, és nem úgy és nem annyit teljesít, mint amennyit kellene. | |
2008. március 28. 21:36:24 Amíg a sajtóban olyan felhanggal kezelik ezt az egészet, mintha a távmunka=szociális foglalkoztató otthon ülő kismamáknak, mozgássérülteknek, "isten háta mögötti helyen élőknek", "úgy általában hátrányos helyzetűeknek", (és őket tekintik a távmunka iránt potenciális érdeklődőknek) addig nem is lehet számítani a terjedésére. Elvégre (kevés kivételtől eltekintve) a legtöbb munkaadó értékes, neki hasznot hajtó (profitot termelő) alkalmazottat akar, nemigen foglalkoztat senkit "szociális okból", csak mert az jó a dolgozójának. Azt már tudjuk, hogy a munkavállalóknak miért (lenne) jó, de kevés az olyan beszámoló, ami - az általánosságokon túl kizárólag munkaadói szempontból - bemutatná hogy miért jó a munkaadóknak. Számokkal, statisztikákkal, akár cégnévvel megjelenő példa kellene. Magyar cégek nevével is. A kutatási eredmények nem meggyőzőek, túl általánosak, a kutatások sem magyar viszonyok között, a magyar munkaerőpiacon készültek. | |
2008. február 11. 09:04:10 Nincs meg a "végre hazaértem" érzés sem, de nincs meg a "k.... életbe megint be kell másznom melózni" érzés sem... KeréK:Csak egyetérteni tudok! Tény, hogy az otthoni munkával meg lehet spórolni az utazási időt, helyette viszont marad a magasabb villany- és gázszámla. Ráadásul az a kellemes érzés sincs meg, hogy "Végre hazaértem!". koga:Lehet, hogy kényelmes az otthoni munka meg hogy nem dirigál senki, de az is biztos, hogy nem hiába 'találták ki' a munkahelyet. Az embernek szüksége van arra, hogy társaságban legyen. Én is dolgoztam már otthonról, de saját tapasztalat, hogy ha huzamosabb ideig dolgozik így az ember, akkor előbb-utóbb becsavarodik. Csak az elején izgalmas a dolog, utána halál unalom. Alulmotiváltság, meg a végén depresszió.
| |
2008. február 11. 09:00:32 Ezt a problémát úgy küzdöm le, hogy mindig gyorsan elköltöm a rublikában található zsetont Dr. Kiss Attila: energiaember: Alulmotiváltságról pedig szó sincs, mivel minnél jobban dolgozom annál több a fizetésem! A képernyő sarkában van egy kis rublika ami mutatja aktuális egyenlegemet. Na ha ez nem ösztönöz valakit, akkor azt hiszem más sem...
Ez mondjuk nem a távmunka jellemzője, hanem a te távmunkádé. Neked jó a melód, attól még lehet a távmunka alapból rossz. A kis rublikáról meg annyit, hogy én rettegnék a lehetőségétől, hogy egy network sniffer megszerzi rublika által küldött azonosítást és rá pár percre 0-t fog mutatni.
| |
2008. február 8. 09:25:21 energiaember: Alulmotiváltságról pedig szó sincs, mivel minnél jobban dolgozom annál több a fizetésem! A képernyő sarkában van egy kis rublika ami mutatja aktuális egyenlegemet. Na ha ez nem ösztönöz valakit, akkor azt hiszem más sem...
Ez mondjuk nem a távmunka jellemzője, hanem a te távmunkádé. Neked jó a melód, attól még lehet a távmunka alapból rossz. szerkesztve: Dr. Kiss Attila 2008. február 8. 09:25:35 | |
2008. február 7. 18:01:22 Csak egyetérteni tudok! Tény, hogy az otthoni munkával meg lehet spórolni az utazási időt, helyette viszont marad a magasabb villany- és gázszámla. Ráadásul az a kellemes érzés sincs meg, hogy "Végre hazaértem!". koga:Lehet, hogy kényelmes az otthoni munka meg hogy nem dirigál senki, de az is biztos, hogy nem hiába 'találták ki' a munkahelyet. Az embernek szüksége van arra, hogy társaságban legyen. Én is dolgoztam már otthonról, de saját tapasztalat, hogy ha huzamosabb ideig dolgozik így az ember, akkor előbb-utóbb becsavarodik. Csak az elején izgalmas a dolog, utána halál unalom. Alulmotiváltság, meg a végén depresszió.
| |
2008. február 6. 16:55:27 Depressziós akkor voltam amikor napi 16 órát güriztem (+hétvége!)mégsem jutottunk 1-ről a 2-re (vagy csak nagyon lassan) Na az volt a depis időszak, nem ez. Amúgy sok ember bejár a munkahelyére sokan is veszik körül, de kb. hánnyal van igazi EMBERI kapcsolata? Jobb esetben max. 3-mal, ugye? Én legalább most már megválogathatom a munkatársaimat...
| |
2008. február 6. 15:57:39 Szerintem ez alkat kérdés, ki mennyire érzi magát jól otthon - már munka közben. Viszont azzal nem értek egyet, hogy feltétlenül alulmotivált, aki távmunkát végez. Ez nagyban függhet attól, mennyire izgalmas a munka, ki mennyire szereti azt, amit csinál. Nekem pl a bátyám dolgozott egy időben otthon (amikor még én is ott laktam | |
2008. február 6. 15:46:00 Én sem vagyok az a típus, nekem is azt hiszem inkább büntetés lenne otthon ülni egész nap egyedül. koga:Lehet, hogy kényelmes az otthoni munka meg hogy nem dirigál senki, de az is biztos, hogy nem hiába 'találták ki' a munkahelyet. Az embernek szüksége van arra, hogy társaságban legyen. Én is dolgoztam már otthonról, de saját tapasztalat, hogy ha huzamosabb ideig dolgozik így az ember, akkor előbb-utóbb becsavarodik. Csak az elején izgalmas a dolog, utána halál unalom. Alulmotiváltság, meg a végén depresszió.
energiaember:Nálam ez valahogy így néz ki: reggel fél 7kor elindulnak a srácok suliba, megerőszakolom magam, nekikezdek a gép előtt, legkésőbb 1-fél 2-re végzek. Mire hazaérnek kész vagyok mindennel! Meleg ebéd várja őket, tudok velük tanulni, majd viszem őket edzésre. Este megnézem az e-maileket (15perc)oszt annyi...
Belefér heti 3-4 alkalom konditerem vagy futás, heti 1 mozi vagy színház is! Ezt korábban nem engedhettem meg magamnak akármennyit és akárhol is dolgoztam. Amúgy teljesen igazad van, elsőre nekem se ment simán az átállás. 1000 dolog van ami eltereli a figyelmedet, de ha megfelelően motívált vagy úgyis rá fogsz jönni mi a jó neked (és a családodnak). És hogy befordulsz-e ettől...? Szerintem épp ellenkezőleg. Végre elegendő időnk marad a barátainkra és saját MAGUNKRA! Hidd el, ez most nem a saját magam és a munkám "fényezése" hanem az elmúlt fél év tapasztalata! U.i: a dolgozószobáról csak annyit, hogy a fiaim játszószobájában, az ő gépükről dolgozok! Délelőtt a meló megy rajta, este meg FIFA 2008, Honfoglaló stb. Üdv! energiaember:Na ennél azért egy kicsit komolyabb a kecóm | |
2008. február 6. 15:44:44 én azt írtam pár napja, h esélyes a befordulás az otthon dolgozásban, de az tuti, h ha vkinek amúgy van sok dolga, rohangál összevissza, v. nem zavarja, ha egyedül kell ülnie egész nap, akkor ez a legkényelmesebb. Az tény, h a magyar munkaadók közül a többség még mindig a bent töltött időre koncentrál, nem pedig az elvégzett feladatra. Nem tudom, külföldön mennyivel nagyobb a bizalom e téren. | |
2008. február 6. 15:40:39 Lehet, hogy kényelmes az otthoni munka meg hogy nem dirigál senki, de az is biztos, hogy nem hiába 'találták ki' a munkahelyet. Az embernek szüksége van arra, hogy társaságban legyen. Én is dolgoztam már otthonról, de saját tapasztalat, hogy ha huzamosabb ideig dolgozik így az ember, akkor előbb-utóbb becsavarodik. Csak az elején izgalmas a dolog, utána halál unalom. Alulmotiváltság, meg a végén depresszió. energiaember:Nálam ez valahogy így néz ki: reggel fél 7kor elindulnak a srácok suliba, megerőszakolom magam, nekikezdek a gép előtt, legkésőbb 1-fél 2-re végzek. Mire hazaérnek kész vagyok mindennel! Meleg ebéd várja őket, tudok velük tanulni, majd viszem őket edzésre. Este megnézem az e-maileket (15perc)oszt annyi...
Belefér heti 3-4 alkalom konditerem vagy futás, heti 1 mozi vagy színház is! Ezt korábban nem engedhettem meg magamnak akármennyit és akárhol is dolgoztam. Amúgy teljesen igazad van, elsőre nekem se ment simán az átállás. 1000 dolog van ami eltereli a figyelmedet, de ha megfelelően motívált vagy úgyis rá fogsz jönni mi a jó neked (és a családodnak). És hogy befordulsz-e ettől...? Szerintem épp ellenkezőleg. Végre elegendő időnk marad a barátainkra és saját MAGUNKRA! Hidd el, ez most nem a saját magam és a munkám "fényezése" hanem az elmúlt fél év tapasztalata! U.i: a dolgozószobáról csak annyit, hogy a fiaim játszószobájában, az ő gépükről dolgozok! Délelőtt a meló megy rajta, este meg FIFA 2008, Honfoglaló stb. Üdv! energiaember:Na ennél azért egy kicsit komolyabb a kecóm | |
2008. február 6. 14:56:18 Maga a távmunka szerintem is teljesen jó intézmény, elvileg a cégeknek is jó lenne, hiszen az infrastruktúrán (pl. iroda) spórolni tudnának, ráadásul a dolgozók egy része is szívesen veszi az ilyen lehetőségeket. Szerintem a dolgozóknak is jó, hiszen normál esetben otthon komfortosabban, kényelmesebben tudnak dolgozni, mint a munkahelyen. Olyan részletekről nem is beszélve, hogy a munkába járással nem telik el az ember fél élete. A probléma forrása szerintem a magyar céges és dolgozói kultura hiánya. A vállalatok (olykor nem véletlenül) bizalmatlanok, ha nincs szem előtt az alkalmazott, míg azok közül sok visszaél azzal, hogy nincs direkt kontroll, és nem úgy és nem annyit teljesít, mint amennyit kellene. | |
2008. február 6. 14:07:22 Mivel igazad van, csak ennyit tudok írni kinek mi jön be. energiaember:Nálam ez valahogy így néz ki: reggel fél 7kor elindulnak a srácok suliba, megerőszakolom magam, nekikezdek a gép előtt, legkésőbb 1-fél 2-re végzek. Mire hazaérnek kész vagyok mindennel! Meleg ebéd várja őket, tudok velük tanulni, majd viszem őket edzésre. Este megnézem az e-maileket (15perc)oszt annyi...
Belefér heti 3-4 alkalom konditerem vagy futás, heti 1 mozi vagy színház is! Ezt korábban nem engedhettem meg magamnak akármennyit és akárhol is dolgoztam. Amúgy teljesen igazad van, elsőre nekem se ment simán az átállás. 1000 dolog van ami eltereli a figyelmedet, de ha megfelelően motívált vagy úgyis rá fogsz jönni mi a jó neked (és a családodnak). És hogy befordulsz-e ettől...? Szerintem épp ellenkezőleg. Végre elegendő időnk marad a barátainkra és saját MAGUNKRA! Hidd el, ez most nem a saját magam és a munkám "fényezése" hanem az elmúlt fél év tapasztalata! U.i: a dolgozószobáról csak annyit, hogy a fiaim játszószobájában, az ő gépükről dolgozok! Délelőtt a meló megy rajta, este meg FIFA 2008, Honfoglaló stb. Üdv! Keep walkin'. | |
![]() | 1 | 2 | ![]() |