Olvasói sarok

Ha véleménye van!
Ha üzenni akar az mfor.hu szerkesztőségének, szerzőinek, témáinak, gazdasági életünk prominens vagy szürke szereplőinek. Rajta!

Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük. Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük.
Minden eddiginél szélesebb körű adóellenőrzésekre számíthatunk idén

A teljes cikk ezen a linken található: Minden eddiginél szélesebb körű adóellenőrzésekre számíthatunk idén
Az idén várhatóan az eddigieknél is szélesebb körűek lesznek az adóhatósági ellenőrzések - hívja fel a figyelmet a PricewaterhouseCoopers.

2010. március 14. 04:06:39

A nagy állami vállalatok adó és járulék tartozását is a kis vállalkozásokon hajtják be!
A túlburjánzott állalmi hivatalok tucatjai mennek rá a vállalkozásokra, hogy a MSZP által mélyített válságban kivérzett vállalkozásokbó az utolsó csepp vért is leeresszék.
Kérdés ki fog itt gólt lőni, akarom mondani ki fogja eltartani ezt a sicsere hadat?

2010. március 12. 13:46:22

Mit jelent az, hogy szélesebb körű?
A harmadik évezredben olyan adóellenőrzési módszereket kellene alkalmazni, ahol nem a szélesítést kellene emlegetni, hanem a teljeskörűségtől való eltérést kellene 1 százalék alá vinni.
Ja, hogy akkor a kiváltságos rétegek esetében indokolni kellene, miért maradtak ki az ellenőrzésből?
Ha ez működne, akkor lehetne akár 10 százalékos jövedelemadó, társasági adó, TB-járulék...Mert azt tudjuk, hogy legalább 3.000 milliárd tűnik el évente korrupció, feketegazdaság,csalás, lopás következtében...
Ja, hogy akkor nem lehetne lopni az - mert az adóelkerülés sokszor az illegálisan szerzett vagyonokhoz tartozik?
Ja, hogy az adóhatóság hatékony fegyver a köztörvényes bűnözés ellen is? Azt Al Capone óta mindenki tudja!
Ja, hogy sok Al Capone ül tiszteletre méltó helyen?
Esetleg az obodsmannak nem tetszene a teljeskörűség, mert az állampolgárnak vannak jogai is?
Van sok akadály....

2010. március 9. 05:42:23

Nem vagyok APEH-os.27 évig vállalkozó voltam, ismerem minden oldalát a maszek világnak.
Csak sajnos én tisztességesen tettem a dolgom,azért hagytam abba.Tudtam,hogy mit kellene csinálni,de nem mertem. A rövid U-ért elnézést kérek,de versenyeznék Veled bármiben.

2010. március 9. 05:41:28

Ha nem érné meg Te sem csinálnád!

2010. március 4. 13:10:12

Holleanyó! Te APEH-os vagy??? Vagy csak valami zsíros állásod van és letudod a melót 8-tól 5-ig... mert ha vállalkozó lennél bizton tudnád, hogy a vállalkozó kvázi arra keres, hogy az államnak fizessen!!!! Nehogy azt hidd, hogy aranyéletük van!!!! Mellesleg a JÁRULÉK-ot rövid u-val írjuk...

2010. március 3. 13:10:37

A húsod, majd az összes csontodat. Szerintem a belsőszervekből is profitálhatnak. Köröm haj szemét.

nut1:Komolyan mondom, ez az állandó fenyegetés,amiben mostanában kell élni, már kicsit sok. Már így is lehúzzák a bőrt is rólunk, mit akarnak még?

Amire felvirrad a nap.

2010. március 1. 09:13:29

Kedves Holleanyó!

Nem értem miért a fodrászt, meg a kocsmárost irigyled. Ülsz a kis biztonságos állásodban és bántod azt, aki a saját tehetsége révén akar boldogulni. Ha szerinted olyan jó dolguk van, miért nem próbálod meg Te is? Semmi nem akadályoz abban, hogy vállalkozz és Te is megtedd amit ők, talán csak a tehetség és a hozzáértés, amit valljunk be egy vállalkozónak a saját szakmáján kívül a munkaügy , pénzügy, a folyamatosan változó jogszabályok ismeretén területén
is meg kell szereznie. Arra pedig nem a fodrásszék mögött, hanem a kevés és nem hétvégi szabadidejében van módja, hanem amikor Te elpihenve nézegeted a Mónika Show-t.

2010. február 28. 14:53:09

Nagyon helyes ,amit az APEH tervez,csak valósítsa is meg!A bérből,fizetésből élőknek, ha tetszik-ha nem, vonják a fizetésükből az adót,és a járúlékokat. Ott vannak viszont a kisvállalkozások,akik azt tesznek amit akarnak. Kocsmárosok,fodrászok,kozmetikusok,kisboltosok.
Nekik megy a legjobban .Pénztárgép nélkül,nyugtaadás nélkül annyit csalnak amennyit nem szégyellnek.Tudják,hogy este,péntektől hétfő reggelik egyetlen ellenőr sem zaklatja őket. Szabag a vásár.pénztárgép mellett ott a számológép,nincs nyugta,csak összeg,amiről még visszaellenőrízni sem lehet mit fizettünk.Péntektől hétfőig megy a fekete munkások alkalmazása.Na, és hogy majdnem mind ,ha nem veszteséges,bevall 2-3 százezer forintot.Közben hiteleket fizetnek ,nincs fizetetlen közüzemi számlájuk,minden évben nyaralnak. Bróbálja ezt meg aki hivatalosan dolgozi. A munkáltató és a munkavállaló is rosszúl jár.

2010. február 28. 12:16:44

Komolyan mondom, ez az állandó fenyegetés,amiben mostanában kell élni, már kicsit sok. Már így is lehúzzák a bőrt is rólunk, mit akarnak még?

hirdetés
hirdetés
Olvasói sarok
[ 2010-09-09 ] CHF: a fekete leves csak most jön - kiralyb
" A bérlakás kérdéshez még annyit érdemes hozzátenni, ..."
[ 2010-09-09 ] Dávid és Góliát: Most Goliát mégsem olyan okos? - V_P
" józsi: Trambulin: élniakaróvállalkozó: Még egy d..."
[ 2010-09-08 ] Történelmi lépés – 3 százalék alatti hiányt ígér a kormány - Koza
" A jó szándék respektálandó, ám némi logikai bukfence..."
[ 2010-09-08 ] Szász Károlyt nem aggasztja a frank szárnyalása - BBCS
" Szász Úrnak valószínűleg nincs devizahitele. Csak ..."
[ 2010-09-07 ] Üzlet képekben: A Golf vetélytársának szánják a magyar Mercedest - maxigaz
" Persze hogy jól néz ki (majdnem mindenhol), hiszen s..."
További témák >>
.