Olvasói sarok - fórum

Ha véleménye van!
Ha üzenni akar az mfor.hu szerkesztőségének, szerzőinek, témáinak, gazdasági életünk prominens vagy szürke szereplőinek. Rajta!

Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük. Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük.
Éhbérért dolgoznak a tanárok, milliókat tesznek zsebre a rektorok

A teljes cikk ezen a linken található: Éhbérért dolgoznak a tanárok, milliókat tesznek zsebre a rektorok
Még mindig jelentősen elmaradnak a tanári fizetések az országos átlagtól, egy pályakezdő pedagógus például alig 120 ezer forintot keres bruttóban – derül ki a Workania állásportál által működtetett Merces fizetési felmérésből. Közben dúl a botrány a rektorok milliós fizetése körül: a legjobban kereső egyetemi vezető havi 3,5 milliót visz haza. Mfor.hu-háttér.

2010. június 24. 08:12:09
Ági66:Tele a hócipőm azzal, hogy mindig csak az elit szellemi foglalkozásúakat sajnálgatják!! Ha ők éhbérért dolgoznak, akkor azok, akik havi 60-70 nettót kapnak, mért dolgoznak?? A munkáltató szép szeméért???? A statisztikákat meg talán hagyni kéne, baromság az egész!! Legközelebb szegény Simor Urat fogják sajnálgatni, nem futja arany wc-re esetleg a 8 millás fizuból. :((
Legnagyobb baj, hogy ekkora különbségek vannak, szerintem a dolgozó (!!!) ember mind értékes, de sajna csak egy bizonyos réteg van megbecsülve. Ancsus! Amúgy máshol se veheti ki az ember kényére - kedvére a szabit, és nincs belőle 60 nap!!

Igen, sajnos ez is igaz!
A MunkaTörvénykönyve előírja a szabadságolási ütemterv betartatását, de én még soha nem hallottam, hogy ezt be is tartják. Vannak munkahelyek, ahol nem is tudják biztosítani a dolgozónak még a szabadsága 5 napját sem abban az időszakban, amikor el szeretne menni. Látjuk, még a volt kormánytagok, politikusok is milliókat kaszáltak le a ki nem vett szabadság megváltásából.
A többiekben is igazat adok, sajnos ez az ország minden tekintetben a bányász béka feneke alásüllyedt.

2010. június 23. 17:06:08

Tele a hócipőm azzal, hogy mindig csak az elit szellemi foglalkozásúakat sajnálgatják!! Ha ők éhbérért dolgoznak, akkor azok, akik havi 60-70 nettót kapnak, mért dolgoznak?? A munkáltató szép szeméért???? A statisztikákat meg talán hagyni kéne, baromság az egész!! Legközelebb szegény Simor Urat fogják sajnálgatni, nem futja arany wc-re esetleg a 8 millás fizuból. :((
Legnagyobb baj, hogy ekkora különbségek vannak, szerintem a dolgozó (!!!) ember mind értékes, de sajna csak egy bizonyos réteg van megbecsülve. Ancsus! Amúgy máshol se veheti ki az ember kényére - kedvére a szabit, és nincs belőle 60 nap!!

2010. június 23. 15:37:09

Mindig mindenki a 2 hónapos szabadságról beszél, holott a középiskolai tanárok a beiratkozás és egyéb adminisztráció miatt leghamarabb július 1-én mehetnek szabadságra és az új pótvizsgarendszer miatt augusztus közepén ismét munka van.
Mindemellett a szabad döntés is hiányzik, hiszen ők nem mehetnek bármikor szabadságra, csak a szüneteket használhatják. Pl.: Nincs sielés, ha a téli szünetben nem tudtál elmenni.
Viszont mindenki maga választja ki, hogy mi szeretne lenni, és aki a pedagógusi pálya mellett dönt, ezekkel is tisztában van.

2010. június 23. 08:23:40

A pedagógusok is éppen úgy vannak lemaradva a fizetés tekintetében mint az orvosok, ápolók, tudományos kutatók és mindazok, akiket minimálbérrel foglalkoztatnak. Ismerősöm diplomával, részmunkaidősként, minimálbérrel van bejelentve. Amit zsebből kap, az változó és bizonytalan. örül, hogy van munkája. Ide jutott ez az ország:-((

hirdetés
hirdetés
Olvasói sarok - fórum
[ 2012-02-11 ] Végre leszállt a Malév - Suzka
" Álljon meg a szentséges körmenet!! Az ember azt hinn..."
[ 2012-02-11 ] Tényleg nem érti Lázár, hogy milliárdos károkat okoz? - Épelméjű
" @cinka "a bankárok soha nem voltak hülyegyerekek" ..."
[ 2012-02-10 ] Már a tőzsdén is beköszöntöttek a mínuszok - tözsdebéka
" dehát ez szép a tözsdében,mikor mindenki fagyhalált ..."
[ 2012-02-10 ] Havi több tízezer forintos könnyítés lehet az új árfolyamgát - B_K
" Megpróbálok segíteni, de én is csak a ma benyújtott ..."
[ 2012-02-10 ] Orbán: a jogászhallgatók számár nullára kellett volna visszavenni - carey200
" A jogász kari létszámokat Orbán egyetemre kerülése e..."
További témák >>
.