Ha véleménye van!
Ha üzenni akar az mfor.hu szerkesztőségének, szerzőinek, témáinak, gazdasági életünk prominens vagy szürke szereplőinek. Rajta!
| Hozzászólások | |
Jön az első leminősítés a tárgyalások megszakadása után?A teljes cikk ezen a linken található: Jön az első leminősítés a tárgyalások megszakadása után? | |
2010. július 29. 08:45:00 végülis Viktor is ezt mondja: | |
2010. július 28. 17:31:09 Vihar egy kanál vízben... Leminősítik? Tegyék. 2-3 napig, esetleg egy hétig. És aztán??? Megtanulják hogy ilyen is létezik! Ennyi. Ők sima uzsorás pénzemberek, akiknek nem kevés pénzük fekszik itt átlagember számára hihetetlenül magas kamattal. Nem tudom hallottátok-e hogy az alaptőke 70-szerese(!!!!) a visszafizetendő pénz a futamidő végén. Ez eléggé jó üzletnek tünik szerintem minden görbe orrúnak, nem érdeke tehát hogy ilyen feltételek mellett ne folyósítson bárkinek is míg a folyamatos kamattörlesztés fennáll... Csak fitogtatni akarják az erejüket addig míg valaki megnem meri mondani hogy eddig, és ne tovább. Most itt tartunk. | |
2010. július 26. 09:18:59 Arra kívántam csupán célozni, hogy ha nem fekszik le valaki szervilis módon az IMF-nek, akkor is lehet eredményt elérni, de úgy tűnik Önnek erre nincs válasza. Így, hogy Ön pikirt megjegyzéssel ütötte el a vitánkat, én sem látom értelmét folytatni. További szép napot. B_K:Kedves Mihály Géza!
Ez nem újdonság: http://www.mfor.hu/cikkek/Az_IMF_dicseri_a_roman_kormanyt.html Ebben is 6,8 szerepel méghozzá július elején. Az más kérdés, hogy most az index újdonságként tálalja, de ezek szerint nem olvas mfor-t, ez komoly hiba :) | |
2010. július 25. 22:51:04 Kedves Mihály Géza! Ez nem újdonság: http://www.mfor.hu/cikkek/Az_IMF_dicseri_a_roman_kormanyt.html Ebben is 6,8 szerepel méghozzá július elején. Az más kérdés, hogy most az index újdonságként tálalja, de ezek szerint nem olvas mfor-t, ez komoly hiba :) | |
2010. július 23. 15:01:21 Orbán szembeszáll a szabadkőműves koszos pénzű IMF-fel, akik csak sarcolják a világot. És ez még csak nem is radikális. Franciaország, és Németország iszonyat megszorításokat végez, hogy 2020 előtt lefaragja adósságait, mert rájöttek, hogy nem jó függeni az ilyen uzsorás bagázstól. :) Amire felvirrad a nap. | |
2010. július 23. 14:54:22 Ez a Simor fizetés egy felfújt dolog. Ha Simorban lenne tisztesség, önként lemondana a fizetésének egy részéről. Amikor a ciprusi botránya kiderült, akkor milliárdhoz közeli vagyonról volt szó. Szóval nem kenyérre kell neki, ennyire lehetne szolidáris, főleg úgy, hogy pár éve még 1000-1500 milliárdos megszorításról írt dolgozatot. A kérdés másik fele. Szerintem jelen pillanatban igenis alkupozícióban van a kormány. Minimális a mozgástér, és ahogy látjuk a nagyok minden eszközt bevetnek, hogy lenyomják az ország torkán a diktátumokat. A végén szerintem meg fogunk egyezni mindenkivel, de némi hőzüngés árán szerintem az eredeti feltételeknél jobbat is ki lehet csikarni. Amíg pedgi 280-300 között van a forint, Orbánék nem fognak nagyon idegeskedni. Ez kifejezetten jó a magyar iparnak és a turizmusnak is. Ráadásul a külkereskedelmi mrleget is javítja azáltal, hogy az export olcsóbb lett, az import meg drágább. | |
2010. július 23. 14:22:14 Mihály Géza:Akkor mást mondok. Én úgy látom nagyon zokonvették New Yorkban, meg Brüsszelben, hogy nem a bólogatójánosokkal tárgyalnak.
Vagy mivel magyarázza, hogy egy két hónappal ezelőtt még mi voltunk a bezzeggyerek. Azóta pedig csupán annyi történt, hogy elfogadták az új adócsamgot, ami biztosítja az idei hiánycélt. Nekünk kellene ott lenni a görögök helyett az euró-zónában? http://www.mfor.hu/cikkek/Nekunk_kellene_ott_lenni_a_gorogok_helyett_az_euro_zonaban_.html Mi vagyunk a követendő példa a görögöknek http://www.mfor.hu/cikkek/Mi_vagyunk_a_kovetendo_pelda_a_gorogoknek.html
| |
2010. július 23. 14:15:40 Akkor mást mondok. Én úgy látom nagyon zokonvették New Yorkban, meg Brüsszelben, hogy nem a bólogatójánosokkal tárgyalnak. Nekünk kellene ott lenni a görögök helyett az euró-zónában? Mi vagyunk a követendő példa a görögöknek | |
2010. július 23. 10:45:39 Mihály Géza:Azért jó ez a világ mert mindenki egyenlő. Persze vannak egyenlőbbek. Magyarország valószínűleg el fogja jövőre érni a 3 százalék alatti hiányt. Azért érdemes megnézni, hogy az EU legnagyobb gazdaságai hogy is állnak ezzel:
- A GDP-arányos költségvetési hiány megközelítőleg 10 százalék lesz Nagy-Britaniában. A 3 százalék alatti hiányt 2013-ban érhetik el. - Németországban a költségvetés középtávú tervezéséért felelős stabilitási tanács várakozásai szerint az államháztartás idei hiánya a hazai össztermék (GDP) korábban jelzett 5 százaléka helyett 4,5 százaléka lesz. A 2011-es évre 4 százalékos, 2012-re 3 százalékos hiányt várnak. - Franciaország korábban arra tett ígértet az Európai Bizottságnak, hogy a tavalyi 7,5 és az idei 8,2 százalék után 2011-re 6 százalékra csökkenti a GDP-arányos államháztartási hiányát. A kormányszóvivő szerint Franciaországnak példát kell mutatnia arra, hogy vállalt gazdasági programját betartja. - Spanyolország: Az euróövezet negyedik legnagyobb nemzetgazdasága a tavalyi 11,2 százalékos GDP-arányos költségvetési hiányát az idén 9,3 százalékra, jövőre 6,0 százalék alá, 2013-ra pedig az uniós stabilitási paktumban lefektetett 3,0 százalékos küszöb alá kívánja visszaszorítani. - Az olasz államháztartási hiány tavaly a bruttó hazai termék (GDP) 5,3 százaléka volt. A kormány a megszorításoktól azt várja, hogy a deficit 2,7 százalékra csökken 2012-re.
| |
2010. július 23. 10:09:53 Azért jó ez a világ mert mindenki egyenlő. Persze vannak egyenlőbbek. Magyarország valószínűleg el fogja jövőre érni a 3 százalék alatti hiányt. Azért érdemes megnézni, hogy az EU legnagyobb gazdaságai hogy is állnak ezzel: - A GDP-arányos költségvetési hiány megközelítőleg 10 százalék lesz Nagy-Britaniában. A 3 százalék alatti hiányt 2013-ban érhetik el. | |