Ha véleménye van!
Ha üzenni akar az mfor.hu szerkesztőségének, szerzőinek, témáinak, gazdasági életünk prominens vagy szürke szereplőinek. Rajta!
![]() | 1 | 2 | ![]() |
| Hozzászólások | |
CHF: a fekete leves csak most jönA teljes cikk ezen a linken található: CHF: a fekete leves csak most jön | |
2010. szeptember 9. 11:48:56 A bérlakás kérdéshez még annyit érdemes hozzátenni, hogy a magyar ingatlanok relatív olcsók, még régiós összehasonlításban is. Így fordulhatott elő, hogy a lakbér, és a törlesztőrészlet közel azonos volt évekig, és ezért vágtak bele sokan devizahiteles lakásvásárlába. | |
2010. szeptember 9. 11:15:16 Kaboca:Sztem ezert a helyzetert felelos a svajci frank hitelek elterjedeset mosolyogva vegignezo PSzAF es MNB, az europai szintet messze meghalado profitot betermelo bankszektor, es persze a hiteleket felvevo emberek. A bankadot azert tartom igazsagosnak mert ezzel a bankok vmit visszaadnak abbol a profitbol amit a korabbi evekben bezsebeltek.
Alberleti piac azert nincs Maon mert 1. nem megfeleloek a hozamok (4-5%), alacsonyabb a banki hozamoknal. 2. Jelenleg alberletet nem profik adnak ki Maon, jellemzoen kenyszerbol, eladhatatlan, vegtelenul lehasznalt lakasokat lehet talalni. Ezekre a lakasokra nem "kis" felujitas kell, hanem total villany, es gazszereles, stb, ebbe egy berlo nem vag bele. 3. Nyugaton nem eves szerzodeseket kotnek, a berbeado es a berlo is hosszabb tavon gondolkodik, jobban erdekeltek mindketten a minosegben. 4. Maon gyakorlatilag mindenki feketen adja ki a lakasat, Nyugaton tobb orszagban nincs erre a bevetelre ado (viszont van vagyonado vagy kataszteri ado, stb). Ha a banki kamatok lemennek (pl euro miatt, bar kerdes h ok konvergalnak hozzank vagy forditva...), akkor erdemesebb lesz alberletbe fektetni, es az ingatlanok ara is megugrik mert elerhetobbek lesznek a hitelek. Sztem aki most vasarol az kb 5 eves tavlatban jol fog jarni. A Matolcsy tegnap 3% ala igerte az inflaciot, lehet h az EU elfogadja a magannyugdijpenztarak beszamitasat?
üdv | |
2010. szeptember 9. 11:11:15 Sztem ezert a helyzetert felelos a svajci frank hitelek elterjedeset mosolyogva vegignezo PSzAF es MNB, az europai szintet messze meghalado profitot betermelo bankszektor, es persze a hiteleket felvevo emberek. A bankadot azert tartom igazsagosnak mert ezzel a bankok vmit visszaadnak abbol a profitbol amit a korabbi evekben bezsebeltek. Alberleti piac azert nincs Maon mert Ha a banki kamatok lemennek (pl euro miatt, bar kerdes h ok konvergalnak hozzank vagy forditva...), akkor erdemesebb lesz alberletbe fektetni, es az ingatlanok ara is megugrik mert elerhetobbek lesznek a hitelek. Sztem aki most vasarol az kb 5 eves tavlatban jol fog jarni. A Matolcsy tegnap 3% ala igerte az inflaciot, lehet h az EU elfogadja a magannyugdijpenztarak beszamitasat? | |
2010. szeptember 9. 10:54:26 V_P:
holnor:
Zeno:Tisztelt V_P!
Ne feledje, az Ön által emlegetett nyugati régiókban azért lakik az emberek 70%-a bérlakásban, mert ott ennek a lakhatási formának vannak meg a hagyományai és a feltételei. Nálunk az ún. átkosban arra ösztönözték az embereket, hogy saját házuk, lakásuk legyen. Ez a szemlélet nem változott azóta sem, hiszen nincs átfogó állami bérlakásprogram, szinte csak a hagyományos albérleti konstrukció van. Az emberek pedig azért vettek fel lakáshitelt és nem az albérletet választották, mert úgy gondolták, hogy a havi 30-60 ezres kifizetendő összeggel nem mások jövedelmét szaporítják, hanem inkább a saját lakásukba invesztálják ezt az összeget. Ugyanis a fenti összegbe kerül egy átlagos albérlet és ennyit fizettek kezdetben havi törlesztőrészletet is. A rezsit pedig mindkét esetben fizetni kell… A devizahitel azért tűnt jó választásnak, mert ugyanakkora hitelösszeg esetében több ezer forinttal volt alacsonyabb a havi törlesztés a forint alapú hitelekkel szemben. Az árfolyamkockázatot figyelembe véve is jobb választásnak tűnt, hiszen egy 15-20%-os árfolyamnövekedés esetén is még alacsonyabb törlesztőrészletekkel lehetett számolni, mint a forinthitel esetében. Azonban 50%-os !! forintgyengülést senki nem mert vizionálni 2006 év elején 150 Ft-os svájci frank árfolyamnál. Különösen akkor, amikor az ország akkori vezetése a gazdaság rendületlen fejlődésével tömte az emberek fejét és a száguldó pannon pumával… Ők már akkor látták a gazdasági válság előjeleit (sőt, már 2004-től láthatóak voltak a gazdasági visszaesés jelei), de semmit nem tettek ellene. Egy ilyen mérvű forintgyengülést feltételezve akkor, mindenki elnézően mosolygott a kérdezőn és azt mondták, hogy az már államcsőd. Még banki szakemberek és közgazdászok is! Zeno, megelőztél, uezeket szerettem vna leírni. annyit tennék csak hozzá, h pénzügyekben nagyon kevés ember (sok banki dolgozó sem) gondolkozik logikusan, h a V_P által említett B-tervről, szcenáriókról ne is beszéljek. és ez független az 50%-os forintgyengüléstől. Holnor, Zeno elismerem érveiteket az albérlet/törlesztés relációban, azonban a "szokás meg az átkos" ne legyen már érv egy ilyen méretű és kockázatú pénzügyi döntéshez. Valutákban gyakori a hosszú, több éves trend akár 50% változással (pl USD, YEN...). A magyar puma meg már igen götthös volt, ez nem lehetett titok.... . Volt elég "para" az elmúlt 15 évben... . És sok jó nem sok. Na mindegy azt hiszem értjük egymást, reéljük a jobb időket. Üdv
amúgy írhatnál gyakrabban :) persze ha van időd/kedved. | |
2010. szeptember 9. 09:13:24 V_P:
jakka:
V_P:
jakka:
V_P:
jakka:szebb napot!nem értem mért akkor elégedett sok ember ha a másiknak megmondja utólagosan a helyes cselekedetet....????!!
a hitelek nem ill. nehezen történő visszafizetéséről nem a hitelesek tehetnek ez így van ha tetszik ha nem!nem azért vettem fel a hitelt hogy ne fizessem vissza!de ami mostanában történik az lehet hogy ezt eredményezi. és a takarom is szépen leért a lábam végéig hitellel együtt... vagy akkor ezzel ezt akarják sokan mondani, hogy aki átlagfizetésből él az ne tervezzen,ne akarjon saját lakást,vagy gyereket???okoskodni azt lehet, és épp az a baj hogy mindenki csak ez teszi!! Jakka, ez nem okoskodás, mivel sokan nem vettek fel, mert ők másképp gondolták. Ez a TE döntésed, és élni kell vele "jóban, rosszban". Itt mindenki véleményt nyílvánít. DE a hitelesek is tehetnek, mert nem kell magad majdnem csutkára kifinanszírozni. EZ NEM TALÁLT PÉNZ, főleg nem CHF-ben. 30-40 előleg plusz CHF az egy jó kis kockázati pozíció: duppla tőkeáttétel és árfolyamkockázat. Tisztában voltak ezzel a felvevők? üdv! csak megkérdezném ha tudtában lettem volna ezzel és nem tetszett volna,akkor milyen további lehetőség közül választattam volna???elárulom semmilyennel! Nem, és akkor megmaradtál volna, mint sok máson a világon bérlőnek. Vagy ez olyan degradáló érzés Mo-on? értem már!akkor úgy néz ki a mai Magyarország,hogy aki nem lop ,csal, hazudik ,csak dolgozik átlagbérért és nem keres 200000ft felett az húzza le magát egy dohos albérletben! és sokkal inkább az derogál hogy ezt az egész helyzetet nem magunknak köszönhetjük!! de hogy valaki tenne is valami értelmeset??na olyan ember nincs Magyarországon!! ez derogál!! Kedves Jakka, már egy kis ráfordítással egy albérlet is kicsinosítható,lehet a főbérlő is beszáll, bár ezt sok helyen 2-lem. És akkor már is lakható és élvezhető, és örömmel kelsz fel benne reggelente, mert nem a dohos fal köhög rád. Elárulom neked, mi is albérletben vagyunk, szoktuk kifesteni, csinosítgatni, mert úgy jobb benne élni, pedig, ha akarnám én is vehetnék lakást, építhetnék házat ahol élünk. De nem úgy döntök, mert vannak más érvek is mint a "hagyjunk örökül vmit" az én célfüggvényemben. Szép estét V_P
| |
2010. szeptember 8. 19:07:11 jakka:
V_P:
jakka:
V_P:
jakka:szebb napot!nem értem mért akkor elégedett sok ember ha a másiknak megmondja utólagosan a helyes cselekedetet....????!!
a hitelek nem ill. nehezen történő visszafizetéséről nem a hitelesek tehetnek ez így van ha tetszik ha nem!nem azért vettem fel a hitelt hogy ne fizessem vissza!de ami mostanában történik az lehet hogy ezt eredményezi. és a takarom is szépen leért a lábam végéig hitellel együtt... vagy akkor ezzel ezt akarják sokan mondani, hogy aki átlagfizetésből él az ne tervezzen,ne akarjon saját lakást,vagy gyereket???okoskodni azt lehet, és épp az a baj hogy mindenki csak ez teszi!! Jakka, ez nem okoskodás, mivel sokan nem vettek fel, mert ők másképp gondolták. Ez a TE döntésed, és élni kell vele "jóban, rosszban". Itt mindenki véleményt nyílvánít. DE a hitelesek is tehetnek, mert nem kell magad majdnem csutkára kifinanszírozni. EZ NEM TALÁLT PÉNZ, főleg nem CHF-ben. 30-40 előleg plusz CHF az egy jó kis kockázati pozíció: duppla tőkeáttétel és árfolyamkockázat. Tisztában voltak ezzel a felvevők? üdv! csak megkérdezném ha tudtában lettem volna ezzel és nem tetszett volna,akkor milyen további lehetőség közül választattam volna???elárulom semmilyennel! Nem, és akkor megmaradtál volna, mint sok máson a világon bérlőnek. Vagy ez olyan degradáló érzés Mo-on? értem már!akkor úgy néz ki a mai Magyarország,hogy aki nem lop ,csal, hazudik ,csak dolgozik átlagbérért és nem keres 200000ft felett az húzza le magát egy dohos albérletben! és sokkal inkább az derogál hogy ezt az egész helyzetet nem magunknak köszönhetjük!! de hogy valaki tenne is valami értelmeset??na olyan ember nincs Magyarországon!! ez derogál!!
már egy kis ráfordítással egy albérlet is kicsinosítható,lehet a főbérlő is beszáll, bár ezt sok helyen 2-lem. És akkor már is lakható és élvezhető, és örömmel kelsz fel benne reggelente, mert nem a dohos fal köhög rád. Elárulom neked, mi is albérletben vagyunk, szoktuk kifesteni, csinosítgatni, mert úgy jobb benne élni, pedig, ha akarnám én is vehetnék lakást, építhetnék házat ahol élünk. De nem úgy döntök, mert vannak más érvek is mint a "hagyjunk örökül vmit" az én célfüggvényemben. Szép estét | |
2010. szeptember 8. 18:16:40 V_P:
jakka:
V_P:
a hitelek nem ill. nehezen történő visszafizetéséről nem a hitelesek tehetnek ez így van ha tetszik ha nem!nem azért vettem fel a hitelt hogy ne fizessem vissza!de ami mostanában történik az lehet hogy ezt eredményezi. és a takarom is szépen leért a lábam végéig hitellel együtt... vagy akkor ezzel ezt akarják sokan mondani, hogy aki átlagfizetésből él az ne tervezzen,ne akarjon saját lakást,vagy gyereket???okoskodni azt lehet, és épp az a baj hogy mindenki csak ez teszi!! Jakka, ez nem okoskodás, mivel sokan nem vettek fel, mert ők másképp gondolták. Ez a TE döntésed, és élni kell vele "jóban, rosszban". Itt mindenki véleményt nyílvánít. DE a hitelesek is tehetnek, mert nem kell magad majdnem csutkára kifinanszírozni. EZ NEM TALÁLT PÉNZ, főleg nem CHF-ben. 30-40 előleg plusz CHF az egy jó kis kockázati pozíció: duppla tőkeáttétel és árfolyamkockázat. Tisztában voltak ezzel a felvevők? üdv! csak megkérdezném ha tudtában lettem volna ezzel és nem tetszett volna,akkor milyen további lehetőség közül választattam volna???elárulom semmilyennel! Nem, és akkor megmaradtál volna, mint sok máson a világon bérlőnek. Vagy ez olyan degradáló érzés Mo-on? értem már!akkor úgy néz ki a mai Magyarország,hogy aki nem lop ,csal, hazudik ,csak dolgozik átlagbérért és nem keres 200000ft felett az húzza le magát egy dohos albérletben! | |
2010. szeptember 8. 15:07:11 holnor:
Ne feledje, az Ön által emlegetett nyugati régiókban azért lakik az emberek 70%-a bérlakásban, mert ott ennek a lakhatási formának vannak meg a hagyományai és a feltételei. Nálunk az ún. átkosban arra ösztönözték az embereket, hogy saját házuk, lakásuk legyen. Ez a szemlélet nem változott azóta sem, hiszen nincs átfogó állami bérlakásprogram, szinte csak a hagyományos albérleti konstrukció van. Az emberek pedig azért vettek fel lakáshitelt és nem az albérletet választották, mert úgy gondolták, hogy a havi 30-60 ezres kifizetendő összeggel nem mások jövedelmét szaporítják, hanem inkább a saját lakásukba invesztálják ezt az összeget. Ugyanis a fenti összegbe kerül egy átlagos albérlet és ennyit fizettek kezdetben havi törlesztőrészletet is. A rezsit pedig mindkét esetben fizetni kell… A devizahitel azért tűnt jó választásnak, mert ugyanakkora hitelösszeg esetében több ezer forinttal volt alacsonyabb a havi törlesztés a forint alapú hitelekkel szemben. Az árfolyamkockázatot figyelembe véve is jobb választásnak tűnt, hiszen egy 15-20%-os árfolyamnövekedés esetén is még alacsonyabb törlesztőrészletekkel lehetett számolni, mint a forinthitel esetében. Azonban 50%-os !! forintgyengülést senki nem mert vizionálni 2006 év elején 150 Ft-os svájci frank árfolyamnál. Különösen akkor, amikor az ország akkori vezetése a gazdaság rendületlen fejlődésével tömte az emberek fejét és a száguldó pannon pumával… Ők már akkor látták a gazdasági válság előjeleit (sőt, már 2004-től láthatóak voltak a gazdasági visszaesés jelei), de semmit nem tettek ellene. Egy ilyen mérvű forintgyengülést feltételezve akkor, mindenki elnézően mosolygott a kérdezőn és azt mondták, hogy az már államcsőd. Még banki szakemberek és közgazdászok is! Zeno, megelőztél, uezeket szerettem vna leírni. annyit tennék csak hozzá, h pénzügyekben nagyon kevés ember (sok banki dolgozó sem) gondolkozik logikusan, h a V_P által említett B-tervről, szcenáriókról ne is beszéljek. és ez független az 50%-os forintgyengüléstől.
elismerem érveiteket az albérlet/törlesztés relációban, azonban a "szokás meg az átkos" ne legyen már érv egy ilyen méretű és kockázatú pénzügyi döntéshez. Valutákban gyakori a hosszú, több éves trend akár 50% változással (pl USD, YEN...). A magyar puma meg már igen götthös volt, ez nem lehetett titok.... . Volt elég "para" az elmúlt 15 évben... . És sok jó nem sok. Na mindegy azt hiszem értjük egymást, reméljük a jobb időket. | |
2010. szeptember 8. 15:05:56 holnor:
Ne feledje, az Ön által emlegetett nyugati régiókban azért lakik az emberek 70%-a bérlakásban, mert ott ennek a lakhatási formának vannak meg a hagyományai és a feltételei. Nálunk az ún. átkosban arra ösztönözték az embereket, hogy saját házuk, lakásuk legyen. Ez a szemlélet nem változott azóta sem, hiszen nincs átfogó állami bérlakásprogram, szinte csak a hagyományos albérleti konstrukció van. Az emberek pedig azért vettek fel lakáshitelt és nem az albérletet választották, mert úgy gondolták, hogy a havi 30-60 ezres kifizetendő összeggel nem mások jövedelmét szaporítják, hanem inkább a saját lakásukba invesztálják ezt az összeget. Ugyanis a fenti összegbe kerül egy átlagos albérlet és ennyit fizettek kezdetben havi törlesztőrészletet is. A rezsit pedig mindkét esetben fizetni kell… A devizahitel azért tűnt jó választásnak, mert ugyanakkora hitelösszeg esetében több ezer forinttal volt alacsonyabb a havi törlesztés a forint alapú hitelekkel szemben. Az árfolyamkockázatot figyelembe véve is jobb választásnak tűnt, hiszen egy 15-20%-os árfolyamnövekedés esetén is még alacsonyabb törlesztőrészletekkel lehetett számolni, mint a forinthitel esetében. Azonban 50%-os !! forintgyengülést senki nem mert vizionálni 2006 év elején 150 Ft-os svájci frank árfolyamnál. Különösen akkor, amikor az ország akkori vezetése a gazdaság rendületlen fejlődésével tömte az emberek fejét és a száguldó pannon pumával… Ők már akkor látták a gazdasági válság előjeleit (sőt, már 2004-től láthatóak voltak a gazdasági visszaesés jelei), de semmit nem tettek ellene. Egy ilyen mérvű forintgyengülést feltételezve akkor, mindenki elnézően mosolygott a kérdezőn és azt mondták, hogy az már államcsőd. Még banki szakemberek és közgazdászok is! Zeno, megelőztél, uezeket szerettem vna leírni. annyit tennék csak hozzá, h pénzügyekben nagyon kevés ember (sok banki dolgozó sem) gondolkozik logikusan, h a V_P által említett B-tervről, szcenáriókról ne is beszéljek. és ez független az 50%-os forintgyengüléstől.
elismerem érveiteket az albérlet/törlesztés relációban, azonban a "szokás meg az átkos" ne legyen már érv egy ilyen méretű és kockázatú pénzügyi döntéshez. Valutákban gyakori a hosszú, több éves trend akár 50% változással (pl USD, YEN...). A magyar puma meg már igen götthös volt, ez nem lehetett titok.... . Volt elég "para" az elmúlt 15 évben... . És sok jó nem sok. Na mindegy azt hiszem értjük egymást, reéljük a jobb időket. | |
2010. szeptember 8. 14:31:57 Zeno:Tisztelt V_P!
Ne feledje, az Ön által emlegetett nyugati régiókban azért lakik az emberek 70%-a bérlakásban, mert ott ennek a lakhatási formának vannak meg a hagyományai és a feltételei. Nálunk az ún. átkosban arra ösztönözték az embereket, hogy saját házuk, lakásuk legyen. Ez a szemlélet nem változott azóta sem, hiszen nincs átfogó állami bérlakásprogram, szinte csak a hagyományos albérleti konstrukció van. Az emberek pedig azért vettek fel lakáshitelt és nem az albérletet választották, mert úgy gondolták, hogy a havi 30-60 ezres kifizetendő összeggel nem mások jövedelmét szaporítják, hanem inkább a saját lakásukba invesztálják ezt az összeget. Ugyanis a fenti összegbe kerül egy átlagos albérlet és ennyit fizettek kezdetben havi törlesztőrészletet is. A rezsit pedig mindkét esetben fizetni kell… A devizahitel azért tűnt jó választásnak, mert ugyanakkora hitelösszeg esetében több ezer forinttal volt alacsonyabb a havi törlesztés a forint alapú hitelekkel szemben. Az árfolyamkockázatot figyelembe véve is jobb választásnak tűnt, hiszen egy 15-20%-os árfolyamnövekedés esetén is még alacsonyabb törlesztőrészletekkel lehetett számolni, mint a forinthitel esetében. Azonban 50%-os !! forintgyengülést senki nem mert vizionálni 2006 év elején 150 Ft-os svájci frank árfolyamnál. Különösen akkor, amikor az ország akkori vezetése a gazdaság rendületlen fejlődésével tömte az emberek fejét és a száguldó pannon pumával… Ők már akkor látták a gazdasági válság előjeleit (sőt, már 2004-től láthatóak voltak a gazdasági visszaesés jelei), de semmit nem tettek ellene. Egy ilyen mérvű forintgyengülést feltételezve akkor, mindenki elnézően mosolygott a kérdezőn és azt mondták, hogy az már államcsőd. Még banki szakemberek és közgazdászok is! Zeno, megelőztél, uezeket szerettem vna leírni. annyit tennék csak hozzá, h pénzügyekben nagyon kevés ember (sok banki dolgozó sem) gondolkozik logikusan, h a V_P által említett B-tervről, szcenáriókról ne is beszéljek. és ez független az 50%-os forintgyengüléstől. | |
2010. szeptember 8. 14:13:11 Tisztelt V_P! | |
2010. szeptember 8. 13:39:09 jakka:
V_P:
a hitelek nem ill. nehezen történő visszafizetéséről nem a hitelesek tehetnek ez így van ha tetszik ha nem!nem azért vettem fel a hitelt hogy ne fizessem vissza!de ami mostanában történik az lehet hogy ezt eredményezi. és a takarom is szépen leért a lábam végéig hitellel együtt... vagy akkor ezzel ezt akarják sokan mondani, hogy aki átlagfizetésből él az ne tervezzen,ne akarjon saját lakást,vagy gyereket???okoskodni azt lehet, és épp az a baj hogy mindenki csak ez teszi!! Jakka, ez nem okoskodás, mivel sokan nem vettek fel, mert ők másképp gondolták. Ez a TE döntésed, és élni kell vele "jóban, rosszban". Itt mindenki véleményt nyílvánít. DE a hitelesek is tehetnek, mert nem kell magad majdnem csutkára kifinanszírozni. EZ NEM TALÁLT PÉNZ, főleg nem CHF-ben. 30-40 előleg plusz CHF az egy jó kis kockázati pozíció: duppla tőkeáttétel és árfolyamkockázat. Tisztában voltak ezzel a felvevők? üdv! csak megkérdezném ha tudtában lettem volna ezzel és nem tetszett volna,akkor milyen további lehetőség közül választattam volna???elárulom semmilyennel!
| |
2010. szeptember 8. 13:25:48 V_P:
a hitelek nem ill. nehezen történő visszafizetéséről nem a hitelesek tehetnek ez így van ha tetszik ha nem!nem azért vettem fel a hitelt hogy ne fizessem vissza!de ami mostanában történik az lehet hogy ezt eredményezi. és a takarom is szépen leért a lábam végéig hitellel együtt... vagy akkor ezzel ezt akarják sokan mondani, hogy aki átlagfizetésből él az ne tervezzen,ne akarjon saját lakást,vagy gyereket???okoskodni azt lehet, és épp az a baj hogy mindenki csak ez teszi!! Jakka, ez nem okoskodás, mivel sokan nem vettek fel, mert ők másképp gondolták. Ez a TE döntésed, és élni kell vele "jóban, rosszban". Itt mindenki véleményt nyílvánít. DE a hitelesek is tehetnek, mert nem kell magad majdnem csutkára kifinanszírozni. EZ NEM TALÁLT PÉNZ, főleg nem CHF-ben. 30-40 előleg plusz CHF az egy jó kis kockázati pozíció: duppla tőkeáttétel és árfolyamkockázat. Tisztában voltak ezzel a felvevők?
| |
2010. szeptember 8. 13:18:08 jakka:szebb napot!nem értem mért akkor elégedett sok ember ha a másiknak megmondja utólagosan a helyes cselekedetet....????!!
a hitelek nem ill. nehezen történő visszafizetéséről nem a hitelesek tehetnek ez így van ha tetszik ha nem!nem azért vettem fel a hitelt hogy ne fizessem vissza!de ami mostanában történik az lehet hogy ezt eredményezi. és a takarom is szépen leért a lábam végéig hitellel együtt... vagy akkor ezzel ezt akarják sokan mondani, hogy aki átlagfizetésből él az ne tervezzen,ne akarjon saját lakást,vagy gyereket???okoskodni azt lehet, és épp az a baj hogy mindenki csak ez teszi!!
ez nem okoskodás, mivel sokan nem vettek fel, mert ők másképp gondolták. Ez a TE döntésed, és élni kell vele "jóban, rosszban". Itt mindenki véleményt nyílvánít. DE a hitelesek is tehetnek, mert nem kell magad majdnem csutkára kifinanszírozni. EZ NEM TALÁLT PÉNZ, főleg nem CHF-ben. 30-40 előleg plusz CHF az egy jó kis kockázati pozíció: duppla tőkeáttétel és árfolyamkockázat. Tisztában voltak ezzel a felvevők? | |
2010. szeptember 8. 13:14:51 IHI: Tisztelt V_P!
Egy tiszteletteljes kérdésem lenne ordító észrevételedhez: Azoknak a bérlakásoknak amikben a lakosság 70% él Németországban vajon ki a tulajdonosa? Csak nem a maradék 30% egy igen kis rétegéből kerülnek ki. Miért? Talán a lakosság 70% buta, és élhetetlen volt, hogy egy élet munkájával saját otthont tudjon megteremteni. A másik a társadalom igen vékony szeletkéjének pedig akár többre is futotta, hiszen adott idő alatt a 70%-hoz képest dupla, tripla munkát végeztek, javat tudtak megtermelni... A motivációról pedig csak annyit, hogy talán az átlagot is az motiválja -persze piciben-, mint a nagy (cég)birodalmakat építő embereket: hátrahagyni valamit egy életút során az utókornak, a gyermekeknek, és persze "anyagiasulva" látni az adott élet eredményét. Persze ennek mértéke az egótol IS függ minden egyéb emberi, és sors/szerencse/beli tényezőtől. A lehetőséget megköszönve további szép napot kivánok: IHI
mivel a piac nem zárt, lehet hogy épp te. Hiszen a bérlakások nagy biztosítók, és más befektetők kezein vannak, akiknek akár Te is a részvényese vagy kötvényese lehetsz, azaz más országból. Ez a Globális Piac. Még 30-40 évvel ezelőtt igazad lett volna. Igazad van, persze vmit hátrahagyni, ha nem szakadok bele, szép dolog, egy kicsit luxus is, mivel sokan nem tehetik meg. DE ez azért spekuláció IS, lássuk be, főleg CHF-ben. Sokan így számolnak. Kíváncsi vagyok mi lesz majd azokkal, akik ebben nagy Infláció-parában a jelenlegi alacsony változó kamat mellett veszik fel a hitelt... . Hát ezért nem tudnak majd a kamatok emelkedni, mert akkor még több hitel dől be. Ez egy csapda. De ez egy más story. Üdv | |
![]() | 1 | 2 | ![]() |