Olvasói sarok - fórum

Ha véleménye van!
Ha üzenni akar az mfor.hu szerkesztőségének, szerzőinek, témáinak, gazdasági életünk prominens vagy szürke szereplőinek. Rajta!

Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük. Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük.
Szász Károlyt nem aggasztja a frank szárnyalása

A teljes cikk ezen a linken található: Szász Károlyt nem aggasztja a frank szárnyalása
A PSZÁF elnöke szerint nincs szükség vészforgatókönyv készítésére a forint árfolyamának alakulása miatt.

2010. szeptember 8. 14:57:32

Szász Úrnak valószínűleg nincs devizahitele.
Csak egy apróságot szeretnék megemlíteni: akik Ft hitelt vettek fel, azok az utolsó 5,- Ft-ig mindent felhasználhattak céljaik eléréséhez.
Akik devizaalapú hitel súlya alatt nyögnek, azok soha nem láttak annyi pénzt, amennyit vissza kell fizetniük.
Én pl. a felvett 3 millió Ft helyett jelenleg 5 és fél millióval tartozom, és természetesen a kamatokat is ez után fizetem.
(megjegyzem ennyi hitelt nem mertem volna felvenni)
Még egy problémám lenne: anno a CHF emelkedése miatti árfolyamnyereség valahol jelentkezett. Hol? És hol van most?
Laikusként több milliárd Ft nyereséget sejtek a mi veszteségünk
mögött.

Csak egyszer érném el, hogy valaki válaszolna is ......
(legalább annyit, hogy "olvastam" )

2010. szeptember 8. 14:12:31

mint devizában eladósodott, egyáltalán nem kértem semmit az államtól, DE azt sem kértem hogy a válságra való tekintettel, emeljék meg a hiteltörlesztőm %-át, mert a bankok most azt csinálják hogy a jó adóssal fizettetik ki a rossz adós hátralékát.
ha csak a HUF/CHF árfolyamot kéne fizetnem, akkor most is röhögnék, de sajnos az állam kurvára nem csinál semmit, csak felületesen ha éppen vmit is, és adagolja a köztudatba az ökörséget hogy a svájci frank emelkedése minden baj okozója, holott ha visszaállítanák az eredeti törlesztők %-át nem lenne ekkora a baj. nem hiszem hogy ha csak az árfolyamkülönbséget kéne fizetnie a devizahiteleseknek, akkor a jelenlegi, mondjuk 225FT-os svájci franknál 28,6%-al emelkedne a törlesztőjük. Jelenleg ha magamat nézem az eredeti 50000 helyett most 80000 fizetek, több mint a felével többet, szóval akkor mennyire segít a bankokkal szemben a kormány a devizahiteleseknek?

**** moderálva

szerkesztve: mfor.hu szerk 2010. szeptember 8. 15:14:01
2010. szeptember 8. 14:09:51

Biztos, hogy ez az ember jó helyen van? Az a régi fejbeverés túl sok nyomot hogyott benne. Ez 500.000.000.000,-Ft veszteség az itt élő nyomorultaknak!!!!!!!!!!!!!!!

hirdetés
hirdetés
Olvasói sarok - fórum
[ 2012-02-11 ] Végre leszállt a Malév - Suzka
" Álljon meg a szentséges körmenet!! Az ember azt hinn..."
[ 2012-02-11 ] Tényleg nem érti Lázár, hogy milliárdos károkat okoz? - Épelméjű
" @cinka "a bankárok soha nem voltak hülyegyerekek" ..."
[ 2012-02-10 ] Már a tőzsdén is beköszöntöttek a mínuszok - tözsdebéka
" dehát ez szép a tözsdében,mikor mindenki fagyhalált ..."
[ 2012-02-10 ] Havi több tízezer forintos könnyítés lehet az új árfolyamgát - B_K
" Megpróbálok segíteni, de én is csak a ma benyújtott ..."
[ 2012-02-10 ] Orbán: a jogászhallgatók számár nullára kellett volna visszavenni - carey200
" A jogász kari létszámokat Orbán egyetemre kerülése e..."
További témák >>
.