Olvasói sarok - fórum

Ha véleménye van!
Ha üzenni akar az mfor.hu szerkesztőségének, szerzőinek, témáinak, gazdasági életünk prominens vagy szürke szereplőinek. Rajta!

Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük. Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük.
Human Papilloma Vírus (HPV) fertőzés

A teljes cikk ezen a linken található: Human Papilloma Vírus (HPV) fertőzés
A HPV egy vírus, aminek legalább 100 típusa ismert. Szexuális érintkezés útján terjed elsősorban, és a méhnyakrák kialakulásában játszik jelentős szerepet. Rövid írásunkban ismertetjük a HPV fertőzés tüneteit, a rizikó tényezőket és a megelőzés lehetőségeit.

2008. június 14. 08:59:26

Kedves fruzsics82!

A partnere tüneteiről csak egy bőrgyógyászati vizsgálat után lehetne véleményt mondani. Önnek azonban, ettől függetlenül is mindenképpen ajánlatos lenne a nőgyógyászati szűrés!
A kenetvétellel (citológiai vizsgálat) végzett rendszeres (legalább évente) szűrés könnyen hozzáférhető, így a korai felfedezés jó lehetőségét biztosítja. A vizsgálat alkalmával sok esetben hamar el is lehet távolítani az esetleges kóros vagy rákmegelőző szövetrészt.
Az igazi megelőzést azonban a védőoltás alkalmazása jelenti. 2007 októberétől Magyarországon is megjelent a méhnyakrák elleni védőoltás. A védőoltás minden nőnek ajánlott korosztálytól és HPV státusztól függetlenül, az egyetlen feltétele a negatív citológiai lelet, mely az oltást megelőző egy éven belül bármikor lehetett. Mivel a védőoltás a HPV vírus egyik alkotórészéből készül, nem okoz semmiféle megbetegedést. Anélkül aktivizálja immunrendszerünket és termeltet ellenanyagot a szervezetünkben, hogy közben megbetegítené azt. A védőoltás nem tartalmazza a HPV vírus azon alkotórészét, mely a normál sejt daganatos sejtté válásáért felelős, így egyáltalán nem kell félni tőle.
Az oltás után a rendszeres szűrést ugyanúgy folytatni kell. A teljes oltási sor három adagból áll a méhnyakrák elleni védőoltásoknál, az első és a harmadik adag között fél évnek kell eltelnie. A védőoltások receptkötelesek, a háziorvos, a házi gyermekorvos és a nőgyógyász is beadhatja annak, aki kéri.
A szűrés és a védőoltás együttes alkalmazásával védekezhetünk leghatékonyabban a méhnyakrák ellen!
Amennyiben további segítségre volna szüksége, állunk szíves rendelkezésére!
Tisztelettel:
Ruzsovics Ágnes dr.

szerkesztve: Dr. Ruzsovics Ágnes 2008. június 25. 23:43:16
2008. június 9. 15:36:40

25 éves lány vagyok. Még nem voltam HPV szűrésen, de a partnerem nemiszervén időnként megjelenik valami herpesz szerű (a nemi herpeszről úgy tudom, hogy nem múlik el magától). Lehet, hogy HPV?
HELP!

2008. június 2. 12:00:13
Maya:Sajnos volt szerencsém ehhez a vírushoz és éppen az utolsó pillanatban sikerült megműteni. 31 éves voltam akkor, egy iskolás korú kisgyermekkel, akit egyedül neveltem. Mostmár több figyelmet kap hála Istennek az effajta fertőzés szűrése, minden kedves nőtársamnak csak azt tudom javasolni a legjobb szándékkal, hogy mielőbb végeztessék el, mert akkor még nagyon kicsi a kockázat.

Kedves Maya!
Én szintén így jártam, 35 évesen megkaptam aa diagnózist születésnapomra.Két kicsi gyerekkel, és egy férjjel, aki sokkal jobban pánikolt, mint én. Azóta meggyógyultam, a lányomnak holnap adatom be az utolsó adagot a védőoltásból, amit a TB nem támogat, mert alig halnak meg ebben a betegségben...
Mindenki menjen és vizsgáltassa magát meg, és ha van lehetősége oltassa be magát.

2008. június 2. 07:26:26

Sajnos volt szerencsém ehhez a vírushoz és éppen az utolsó pillanatban sikerült megműteni. 31 éves voltam akkor, egy iskolás korú kisgyermekkel, akit egyedül neveltem. Mostmár több figyelmet kap hála Istennek az effajta fertőzés szűrése, minden kedves nőtársamnak csak azt tudom javasolni a legjobb szándékkal, hogy mielőbb végeztessék el, mert akkor még nagyon kicsi a kockázat.

hirdetés
hirdetés
Olvasói sarok - fórum
[ 17:15 ] Tényleg nem érti Lázár, hogy milliárdos károkat okoz? - Épelméjű
" @cinka "a bankárok soha nem voltak hülyegyerekek" ..."
[ 2012-02-10 ] Már a tőzsdén is beköszöntöttek a mínuszok - tözsdebéka
" dehát ez szép a tözsdében,mikor mindenki fagyhalált ..."
[ 2012-02-10 ] Havi több tízezer forintos könnyítés lehet az új árfolyamgát - B_K
" Megpróbálok segíteni, de én is csak a ma benyújtott ..."
[ 2012-02-10 ] Orbán: a jogászhallgatók számár nullára kellett volna visszavenni - carey200
" A jogász kari létszámokat Orbán egyetemre kerülése e..."
[ 2012-02-09 ] A nyugdíjrendszer erősen ösztönöz a potyautas magatartásra - Mari
" Na! Kezdődik a svéd modell alapozása. Akik az adóink..."
További témák >>
.