Olvasói sarok - fórum

Ha véleménye van!
Ha üzenni akar az mfor.hu szerkesztőségének, szerzőinek, témáinak, gazdasági életünk prominens vagy szürke szereplőinek. Rajta!

Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük. Kérjük, vélemény írásához jelentkezzen be. Köszönjük.
Hozzászólások

Választásokra elérhetik Orbánék a céljukat

A teljes cikk ezen a linken található: Választásokra elérhetik Orbánék a céljukat
Szinte már csak egy hajszál választja el Orbánékat attól, hogy az egyik, EU-által is megfogalmazott célt sikerüljön teljesíteni. A jövő évi választások előtt így egy jelentős pontot is bevethet a kommunikációban a kampánystáb.

2017. szeptember 13. 19:30:44

Csaxólok mfor.hu :http://index.hu/gazdasag/2017/09/13/ksh_csucson_a_munkaerohiany_2017/

Mai hír:

Rekord méreteket ért el a versenyszférában a munkaerő hiány.

Nagyon komolyan kérdezem!
A versenyszféra gusztustalanul gazdag vállalkozói rétegének tagjai nem gondolkodtak még el azon, hogy amíg az európai minimálbér felét-harmadát fizetik itthon a melósoknak, addig nem igazán tudnak mit kezdeni a munkások elvándorlásával?
Plusz, hogy várnak el minőségi munkavégzést olyan emberektől akik annyi munkabért kapnak, amennyiből jó esetben, a lakhatásukat és a saját, valamint családjuk élelmezését tudják finanszírozni?
Történelmi ismereteimet felidézve, ezt a helyzetet, rabszolgaságnak, a benne dolgozókat rabszolgáknak hívták.
A kérdés és a probléma nem politikai, hanem emberi és gazdasági!!!
Mert ugyanis, az eddigi mindenkori kormány által a "nagy" vállalkozóknak juttatott adó, illetve járulék kedvezmények nagy százalékban őket tették még gazdagabbá, a "kalandvágyból itthon maradt" melósoknak pedig maradt a vegetálás.Meg rengeteg adót szednek be a munkáltatóktól is ..pont múltkoriban néztem egy hivatalos táblázatot és bizony a sok elszegényedett ember miatt szinte mindenre sokkal kisebb a kereslet.
A milliárdos lopások, sikkasztások rendkívül megemelik a "kk" szektor költségeit, ezért nem tudnak többek között megfelelő fizetéseket sem fizetni. A sok száz-, ezermilliárdot így mi, kisemberek, bérből, fizetésből élők kell, hogy finanszírozzuk!
Na ez itt a probléma és nem az, hogy a fidesz csalással, vagy tisztán nyeri e a következő választást...
Szerintem...

2017. szeptember 13. 06:14:57

Korán volt még amikor írtad, de most már ittál egy kávét, PÓTOLHATOD AZT AZ "L" BETŰT A CÍMBEN !!!!

.