További kalkulátorok
Bérkalkulátor 2014
Bérkalkulátor 2014 egy kereső eseténBérkalkulátor 2014 két kereső esetén
 1. az adóék azt mutatja meg, hogy a teljes munkaerőköltségnek összesen hány százalékát vonja el az állam különböző adók és járulékok formájában.
 2. 2014-ben 101 500 forintos minimálbérrel számolunk
 3. a kalkulátor nem alkalmas egyéni vállalkozók adó és járulékainak kiszámítására
 4. a 2014-es bérkalkulátorunk már nem számol bérkompenzációval
 5. legalább középfokú, szakirányú végzettséget igénylő munkakörben, teljes munkaidőben foglalkoztatva a mindenkori garantált bérminimum a munkabér alsó határa, 2014-ben 118 000 forint
 6. társas vállalkozó esetében a szociális hozzájárulási adó alapja legalább a minimálbér - középfokú végzettséget, szakképzettséget igénylő munka esetében a garantált bérminimum - 112,5 százaléka
 7. társas vállalkozó esetében az egészségbiztosítási és a munkaerőpiaci járulék alapja a minimálbér - középfokú végzettséget, szakképzettséget igénylő munka esetében a garantált bérminimum - 150 százaléka
 8. szakképzettséget nem igénylő foglalkozások
 9. tartósan munkanélkülinek számít, aki a foglalkoztatást megelőző 9 hónapban legalább 6 hónapig volt regisztrált álláskereső, a közfoglalkoztatásban történő részvétel időtartamát figyelmen kívül kell hagyni.
 10. 25 év alatti pályakezdőnek minősül a legfeljebb 180 nap munkaviszonnyal rendelkező fiatal.
 11. tanköteles gyermek, illetve közoktatási intézmény tanulója 20. életüveket betöltött tanulók, és rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek.

Az adatok tájékoztató jellegűek, a kalkulátor a 2014-es költségvetés benyújtásakor ismert információkra, és a Nemzetgazdasági Minisztérium mfor.hu-nak küldött válaszára épül, illetve bérkompenzáció nélkül számol.

A kalkulátor két kereső esetén mindig a magasabbik bérnél számítja a gyermekek után járó adóalap csökkentő kedvezményt. Amennyiben az nem kerül teljes mértékben kihasználásra, akkor az alacsonyabb bérnél figyelembe veszi a fennmaradt kedvezményt.

hirdetés
hirdetés
.