További kalkulátorok
Bérkalkulátor 2018
Bérkalkulátor 2018 egy kereső eseténBérkalkulátor 2018 két kereső esetén

Az adatok tájékoztató jellegűek.

Ha a bérezésen már túl van, használja SZABADSÁG, Cafeteria, CSALÁDI PÓTLÉK, BETEGSZABADSÁG és TÁPPÉNZ vagy akár CSOK kalkulátorunkat is!

 1. az adóék azt mutatja meg, hogy a teljes munkaerőköltségnek összesen hány százalékát vonja el az állam különböző adók és járulékok formájában.
 2. kalkulátorunk 2018-ra 138 000 forintos bruttó minimálbérrel számol
 3. a kalkulátor nem alkalmas egyéni vállalkozók adó és járulékainak kiszámítására
 4. a kétgyermekes családok adókedvezménye 2018-ra gyerekenként 17 500 forint (a korábbi kormánynyilatkozatok alapján)
 5. legalább középfokú, szakirányú végzettséget igénylő munkakörben, teljes munkaidőben foglalkoztatva a mindenkori garantált bérminimum a munkabér alsó határára 2018-ra 180 500 forint
 6. társas vállalkozó esetében a szociális hozzájárulási adó alapja legalább a minimálbér - középfokú végzettséget, szakképzettséget igénylő munka esetében a garantált bérminimum - 112,5 százaléka
 7. társas vállalkozó esetében az egészségbiztosítási és a munkaerőpiaci járulék alapja a minimálbér - középfokú végzettséget, szakképzettséget igénylő munka esetében a garantált bérminimum - 150 százaléka
 8. szakképzettséget nem igénylő foglalkozások
 9. tartósan munkanélkülinek számít, aki a foglalkoztatást megelőző 9 hónapban legalább 6 hónapig volt regisztrált álláskereső, 2017-től a közfoglalkoztatásban történő részvétel időtartamát is figyelembe kell venni.
 10. 25 év alatti pályakezdőnek minősül a legfeljebb 180 nap munkaviszonnyal rendelkező fiatal.
 11. tanköteles gyermek, illetve közoktatási intézmény tanulója 20. életüveket betöltött tanulók, és rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek.

A kalkulátor két kereső esetén mindig a magasabbik bérnél számítja a gyermekek után járó adóalap csökkentő kedvezményt. Amennyiben az nem kerül teljes mértékben kihasználásra, akkor az alacsonyabb bérnél figyelembe veszi a fennmaradt kedvezményt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
.