További kalkulátorok
Ingatlan bérbeadási kalkulátor
Ingatlan bérbeadási kalkulátor

Használja lakáshitel, ingatlanértékesítési adó, 2017-os BÉR, SZABADSÁG, Cafeteria, CSALÁDI PÓTLÉK, CSED, GYED és GYES kalkulátor, vagy akár BETEGSZABADSÁG és TÁPPÉNZ kalkulátorunkat is!

  1. A bérlő által fizetett havi díj.
  2. A törvényben meghatározott 10 százalékos költséghányadot alkalmazva.
  3. Fő szabály szerint a magánszemély az adóévben megszerzett ingatlan bérbeadásából származó egymillió forintot meghaladó jövedelme esetén mindaddig köteles megfizetni a 14 százalékos mértékű ehot, amíg a biztosítási jogviszonyában (például a munkaviszonyában) a természetbeni (4%) és pénzbeli (3%) egészségbiztosítási járulék, valamint az ingatlan bérbeadásából származó egymillió forintot meghaladó jövedelem után megfizetett eho együttes összege a tárgyévben el nem éri a 450 ezer forintot, az ún. hozzájárulás-fizetési felső határt.
    Amennyiben tehát a magánszemély munkaviszonyban áll, akkor a jövedelméből levont egészségbiztosítási járulékot figyelembe veheti a hozzájárulás-fizetési felső határ számításánál, de nem tekinthet el az eho (előleg) megfizetésétől.
    Az előlegként megfizetett ehoval utólag, a tárgyévre vonatkozóan elkészített személyi jövedelemadó bevallásban kell elszámolnia. Abban az esetben, ha éves szinten a hozzájárulás-fizetési felső határt meghaladóan fizette meg az ehot és az egészségbiztosítási járulékot, akkor a bevallás megfelelő rovatában lehet a túlfizetésként mutatkozó különbözet összegéről rendelkezni.
  4. Tájékoztató adatok! A konkrét összegek az egyéb társadalombiztosítás befizetések függvényében változhatnak.
hirdetés
hirdetés
[[img:http://outside.mfor.hu/mfor/images/rafi_300x45px.jpg|url:http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=trd&mc=click&pli=20494286&PluID=0&ord=%%timestamp%%]] A banki betétekre csak egy-egy akció erejéig lehet érzékelhető kamatot kapni, de az sincs jobb helyzetben, aki 3 vagy 12 hónapos dkj-ba tette a pénzét. Óhatatlan, hogy ilyenkor mindenki elkezdi keresni a tuti befektetést. [[img:http://go.cz.bbelements.com/please/track/adDisplay/campaign/186313/plan/718525/banner/777160/bannerType/50/?]] '''[b[http://go.cz.bbelements.com/please/track/click/campaign/186313/plan/718525/banner/777160/bannerType/50/? Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?]]''' [[img:http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=20494286&PluID=0&ord=%%timestamp%%&rtu=-1]] A banki betétekre csak egy-egy akció erejéig lehet érzékelhető kamatot kapni, de az sincs jobb helyzetben, aki 3 vagy 12 hónapos dkj-ba tette a pénzét. Óhatatlan, hogy ilyenkor mindenki elkezdi keresni a tuti befektetést. Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?
hirdetés
.