További kalkulátorok
Új CSOK-kalkulátor
Új CSOK-kalkulátor

Vásárlás vagy építés/bővítés?[*]3:
Ingatlan kora[*]4:
Ingatlan típusa[*]5:


Használja lakáshitel, 2017-os BÉR, SZABADSÁG, Cafeteria, CSALÁDI PÓTLÉK, CSED, GYED és GYES kalkulátor, vagy akár BETEGSZABADSÁG és TÁPPÉNZ kalkulátorunkat is!

  1. Gyerekenként csak egyszer lehet igénybe venni. A támogatásnál a 24. hetüket betöltött magzatot/magzatokat is figyelembe lehet venni. A felső korhatár pedig 20. életév, vagy nappali tagozatos gyereknél 25. életév, vagy megváltozott munkaképességű eltartott.
  2. A jövőre nézve vállalt gyermekek esetében elegendő, ha csak az egyik szülő 40 év alatti. Maximum 3 gyereket lehet vállalni. A 3 gyermeknek 10 éven belül kell megszületnie.
  3. Közeli hozzátartozótól nem lehetséges sem rész-, sem teljes tulajdonvásárlás.Bővítés esetén minimum egy lakószoba szükséges.
  4. A CSOK-hoz az egyik igénylőnek legalább 180 napos TB-jogviszonyt kell igazolnia, ugyanakkor új építésű ingatlan vásárlásakor/építésekor 3 gyermek esetében legalább 2 évig folyamatosan biztosítás szükséges. Használt lakás/ház fajlagos ára négyzetméterenként maximum 300e forint lehet (alacsony energiafogyasztás esetén 350e Ft/m2). Új lakás vásárlása esetén az építési engedély nem lehett 2008.07.01 előtti.
  5. Az igénylők (néhány kivételtől eltekintve, pl. öröklés) nem lehetnek tulajdonosai más lakóingatlannak. E feltétel alól kivételt kapnak az új ingatlan vásárlói/építői.
  6. Bővítés esetén a támogatás összege maximum a számlával igazolt bekerülési költség 50 százaléka lehet!

Az adatok tájékoztató jellegűek! További információk a CSOK-kal kapcsolatban!

hirdetés
hirdetés
hirdetés
.